2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Dunaújváros

Nyolcmillióval a minőségi oktatásért

Két dunaújvárosi középiskola is részese a Hankook Tire Magyarország Kft. HOPP elnevezésű programjának, amelyben összesen nyolcmillió forint támogatást kap négy középfokú oktatási intézmény. 

A Hankook Oktatási Programja (HOPP) a dél-koreai gumiabroncsgyártó cég társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseinek része. A támogatás célja, hogy a műszaki képzést végző középiskolák eszközparkjának fejlesztésében segítsenek. A kedvezményezett négy iskola között van a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum két tagintézménye, a Dunaferr és a Bánki iskola is. A négy intézményt összesen mintegy nyolcmillió forinttal támogatja a rácalmási gyár, több mint kétezer diák képzési körülményeit segítve. Az összeg főként az informatikai felszerelések fejlesztését szolgálja: az iskolák számítógépek, laptopok, valamint szerszámok, gépek vásárlására használhatják a kapott pénzt. A programot az idén indította a dél-koreai vállalat, amely Dunaújvárosban már több oktatási intézményt is támogatott más-más kezdeményezései kapcsán: a Dózsa iskola játszóterének, a Széchenyi István Gimnázium és a Rudas Szakgimnázium szabadtéri edzőparkjának felépítésében is jelentős szerepet vállalt a Hankook.


A Rudas iskola évnyitóján adták át a Hankook támogatásával épült edzőparkot (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

 

– Nemcsak vállalati igazgatóként, de magánszemélyként is kiemelten fontosnak tartom a fiatalok edukációját, illetve az ehhez tartozó infrastruktúra fejlesztését. Meggyőződésem, hogy több figyelmet kell szentelnünk az utánunk jövő generációknak, hogy az évek során felhalmozott tudást gyarapítsák és továbbadják az őket követőknek, így biztosítva a folyamatos fejlődést. Ezért arra biztatom önöket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel és fogadják jó szívvel segítségünket – összegezte a programmal kapcsolatos gondolatait Hwang Seong Haka Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a www.hankookpalyazat.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.