EUR: 344,58 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Nyomozás indult a Jobbik ellen

Számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés gyanúja miatt múlt pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészség. Minderre azt követően került sor, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, ugyanis a Jobbik nem adta át a párt gazdálkodása ellenőrzéséhez szükséges adatokat.

Az ÁSZ még augusztus 10-én küldött tájékoztatást a Jobbiknak arról, hogy kezdje meg a felkészülést gazdálkodásának ellenőrzésére. Mivel az ÁSZ szerint a Jobbik többszöri megkeresés ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, a számvevőszék október 3-án az ügyészséghez fordult. A Jobbik képviselői – Vona Gábor pártelnök, Z. Kárpát Dániel alelnök és Volner János frakcióvezető – az ellenőrzéshez kapcsolódó adatszolgáltatással, illetve annak határidejével kapcsolatban is számos valótlanságot közöltek.


A Jobbik visszautasította, hogy ne működött volna együtt a számvevőszékkel. Volner János az ÁSZ fővárosi székháza előtt azt mondta: pártja minden alkalommal eleget tett beszámolási kötelezettségének és törekedett arra, hogy mindenben együttműködjön az ÁSZ ellenőreivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.