EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Ő a legsikeresebb magyar szépségkirálynő: Kármán Dalma most a Miss Grand International döntőjében (videóval)

Ma már harmadszor áll színpadra nemzetközi szépségverseny döntőjében Kármán Dalma, az egyik legsikeresebb szépségkirálynőnk, aki számtalan koronát nyert már el itthon és világszerte. A Miss Grand nemzetközi szépségversenyének mai vietnami döntője előtt Dalma a Lokálnak elárulta: a legnagyobb sikert nem djíai, hanem “megtanult” nőiessége jelentik számára.

Kármán Dalma először 18 évesen jelentkezett a Miss International Hungary versenyére. Akkor is a döntőig jutott, mégsem adta fel. A következő évben újra megpróbálta, és nem hiába: 2014-ben az ő fejére került a korona, várta őt Japán.


Kármán Dalma első címét 2014-ben nyerte el a Miss International Hungary megnyerésével Fotó: Miss International Hungary

– Kislányként inkább fiús voltam, nem nagyon érdekeltek a csajos holmik – árulta el Dalma. – Idővel ez megváltozott, sőt! Amikor megéreztem nőiességemet, úgy döntöttem, kipróbálom a szépségversenyzést. Nem is gondoltam, mennyi hasznos dolgot tanulhatok belőle – emlékezett vissza a királynő.

Három évvel ezelőtt Dalma a 12. helyet szerezte meg Tokióban. A nemzetközi tapasztalat tovább segítette őt a szépségversenyek világában.


– Ha visszanézem a fotókat, el sem hiszem, mekkora a különbség – nevetett Dalma. – Sokkal magabiztosabb lettem és kőkeményen edzeni kezdtem, így egy évvel később Mongóliában, a Face of Beauty versenyén már a legjobb formámat hoztam. Nem csak fizikailag, de lelkileg is.

Dalma 2017-ben már magabiztos nőként áll színpadra Fotó: Miss International Hungary

Pedig Dalma útja nem volt zökkenőmentes: a bőröndjét elkeverték a reptéren, csak napokkal később érkezett meg. Ő azonban nem esett kétségbe, mosolygott, hozta a legjobb formáját, ennek köszönhetően a világ második legszebb lányának választották akkor.

– Nagyon boldog voltam, a szüleim pedig rettentően büszkék voltak rám – emlékezett vissza Dalma. – A siker még inkább megerősített.

Egy év kihagyás után a királynő most Vietnámban szeretné elnyerni a koronát. A Miss Grand International abban különbözik a többi versenytől, hogy itt a szépség mellett a politikában való jártasság is számít.

– A Miss Grand célja, hogy a szépségkirálynő komolyan képviseljen olyan értékteremtő elvet, ami képessé teszi rá, hogy verseny-nagykövetként járja a világot – részletezte a szépség. – Ez különösen tetszik, bár elárulom: a legnagyobb nyereséget számomra nem a díjak jelentik.

Kármán Dalma elmondta: neki fontosabb, hogy az évek során rengeteget fejlődött nőként, emberként. Számos  barátot szerzett a versenyeken világszerte, megtanult tárgyalni, kiállni magáért és másokért.

– Ha megnézem az első képeket és összehasonlítom a mostaniakkal, mintha egy más nő nézne vissza rám – mosolygott Dalma. – És tetszik a változás!

Ma döntő, ahol kiderül, Kármán Dalmának sikerül-e ismét lenyűgöznie a nemzetközi zsűrit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!