2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Ő a legsikeresebb magyar szépségkirálynő: Kármán Dalma most a Miss Grand International döntőjében (videóval)

Ma már harmadszor áll színpadra nemzetközi szépségverseny döntőjében Kármán Dalma, az egyik legsikeresebb szépségkirálynőnk, aki számtalan koronát nyert már el itthon és világszerte. A Miss Grand nemzetközi szépségversenyének mai vietnami döntője előtt Dalma a Lokálnak elárulta: a legnagyobb sikert nem djíai, hanem “megtanult” nőiessége jelentik számára.

Kármán Dalma először 18 évesen jelentkezett a Miss International Hungary versenyére. Akkor is a döntőig jutott, mégsem adta fel. A következő évben újra megpróbálta, és nem hiába: 2014-ben az ő fejére került a korona, várta őt Japán.


Kármán Dalma első címét 2014-ben nyerte el a Miss International Hungary megnyerésével Fotó: Miss International Hungary

– Kislányként inkább fiús voltam, nem nagyon érdekeltek a csajos holmik – árulta el Dalma. – Idővel ez megváltozott, sőt! Amikor megéreztem nőiességemet, úgy döntöttem, kipróbálom a szépségversenyzést. Nem is gondoltam, mennyi hasznos dolgot tanulhatok belőle – emlékezett vissza a királynő.

Három évvel ezelőtt Dalma a 12. helyet szerezte meg Tokióban. A nemzetközi tapasztalat tovább segítette őt a szépségversenyek világában.


– Ha visszanézem a fotókat, el sem hiszem, mekkora a különbség – nevetett Dalma. – Sokkal magabiztosabb lettem és kőkeményen edzeni kezdtem, így egy évvel később Mongóliában, a Face of Beauty versenyén már a legjobb formámat hoztam. Nem csak fizikailag, de lelkileg is.

Dalma 2017-ben már magabiztos nőként áll színpadra Fotó: Miss International Hungary

Pedig Dalma útja nem volt zökkenőmentes: a bőröndjét elkeverték a reptéren, csak napokkal később érkezett meg. Ő azonban nem esett kétségbe, mosolygott, hozta a legjobb formáját, ennek köszönhetően a világ második legszebb lányának választották akkor.

– Nagyon boldog voltam, a szüleim pedig rettentően büszkék voltak rám – emlékezett vissza Dalma. – A siker még inkább megerősített.

Egy év kihagyás után a királynő most Vietnámban szeretné elnyerni a koronát. A Miss Grand International abban különbözik a többi versenytől, hogy itt a szépség mellett a politikában való jártasság is számít.

– A Miss Grand célja, hogy a szépségkirálynő komolyan képviseljen olyan értékteremtő elvet, ami képessé teszi rá, hogy verseny-nagykövetként járja a világot – részletezte a szépség. – Ez különösen tetszik, bár elárulom: a legnagyobb nyereséget számomra nem a díjak jelentik.

Kármán Dalma elmondta: neki fontosabb, hogy az évek során rengeteget fejlődött nőként, emberként. Számos  barátot szerzett a versenyeken világszerte, megtanult tárgyalni, kiállni magáért és másokért.

– Ha megnézem az első képeket és összehasonlítom a mostaniakkal, mintha egy más nő nézne vissza rám – mosolygott Dalma. – És tetszik a változás!

Ma döntő, ahol kiderül, Kármán Dalmának sikerül-e ismét lenyűgöznie a nemzetközi zsűrit.

Kapcsolódó Cikkek