EUR: 344,37 Ft
CHF: 322,16 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Október 23.: Verdi Requiemje csendül fel a Szent István-bazilikában

Az 1956-os forradalom hősei emlékére Giuseppe Verdi gyászmiséje, a Requiem hangzik el október 23-án a Szent István-bazilikában.

A hangversenyen, amely egyúttal halottak napi megemlékezés is, Virágh András karmester vezényel – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


A karnagy szerint mindig fontos és megható pillanat, amikor Verdi gyászmiséjét egy “exponált” pillanatban adhatják elő, ilyen előadás lesz október 23-án a forradalom hőseire emlékezve.

A karnagy ismertetése szerint ezt követően november 3-án Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adják elő a Szent István-bazilikában, december 22-én pedig Händel Messiás című oratóriumát.

Mind három koncerten a Monarchia Szimfonikus Zenekar, valamint az ETUNAM Vegyeskar működik közre. Az október 23-i estén pedig négy fiatal, tehetséges szólistát, Gheorghita Orsolyát, Gion Zsuzsannát, Kálmán Lászlót és Najbauer Lórántot is hallhatja a közönség a Szent István-bazilikában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: Az MSZP hiteltelen nemzeti ügyekben

    Fidesz: Az MSZP hiteltelen nemzeti ügyekben

    Az MSZP hiteltelen a nemzeti ügyekben, a Fidesz a nemzeti összetartozás ügyében senkit nem tekint hitelesnek, aki Gyurcsány Ferenccel összeáll – írta a nagyobbik kormánypárt frakcióigazgatója hétfői közleményében a szocialista Molnár Zsolt nyilatkozatára reagálva.

  • A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal az Országgyűlés a héten

    A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal az Országgyűlés a héten

    Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.