EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Debrecen

Októberi daruvonulás

A hortobágyi puszta egyik leglátványosabb természeti jelensége az őszi daruvonulás. Európai vonulási útvonalaik közül az egyik Magyarországon vezet keresztül, a madarak legnagyobb gyülekezőhelye pedig a Hortobágyi Nemzeti Park területén van.

A több tízezer szárnyas naponta ismétlődő, tömeges alkonyi repülése, a daruhúzás megtekintésére szervez programot október minden hétvégéjén a nemzeti park. Aki rászánja magát a megtekintésére, maradandó élményben lesz része.

/Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.