2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb XIV.kerület

Őrangyalok segítettek a zuglói Mozgásjavító Iskolában

A Provident Őrangyalok elnevezésű program égisze alatt mintegy 50 önkéntes segített szebbé varázsolni a zuglói Mozgásjavító Iskolát, ennek köszönhetően megújultak az iskola földszinti és emeleti közösségi terei.

Az ötletgazda cég önkéntesei immár negyedik alkalommal látogattak el a zuglói Mozgásjavító Iskolába, amely több mint 110 éve készít fel mozgáskorlátozott gyermekeket az önálló életre. Az önkéntesek és az intézmény dolgozói a közösségi terek felújítása mellett megtisztították és fertőtlenítették az iskola fejlesztő játékait és eszközeit.
– Fontosnak tartom a társadalmi összefogást, amely a fogyatékkal élők nevelési-oktatási körülményeit teszi szebbé, jobbá – mondta Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Iskola igazgatója.


Megújultak az iskola közösségi terei

– Ez az együttműködés  nem egyszerűen egy újabb találkozás, hanem baráti kapcsolatok is kialakultak az évek folyamán, így mindenkinek öröm újra találkozni, együtt dolgozni, értelmes, közös alkotást végezni a mozgáskorlátozott gyerekekért.

A közös munkának meg lett az eredménye

Hajna Csongor, a pénzügyi cég vállalati kapcsolatok szakértője kiemelte, számukra fontos a  társadalmi szerepvállalás.


– Amellett, hogy önkéntesként ilyen kiváló ügyeket segíthetünk, sokat tanulunk a támogatott szervezetektől, és az is motivál bennünket, hogy kollégáink és ügyfeleink is a helyi közösségekben élnek. A Mozgásjavító Iskola részéről is rengeteg munkával járt ezt az önkéntes napot előkészíteni, ezért hálásak vagyunk nekik, amiért évek óta szeretettel és hasznos feladatokkal fogadnak bennünket – mondta Hajna Csongor, aki hozzátette, az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatják a kiválasztott intézményeket: összesen kétmillió forint értékben finanszíroztak eszközöket a felújítási, kertépítési munkálatokhoz. Munkatársaik pedig már az első lépéstől részt vesznek a programokban, hiszen ahogy minden évben, a vállalat idén is a dolgozók javaslatai alapján, belső pályázat révén választotta ki a helyszíneket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.