EUR: 350,75 Ft
CHF: 331,47 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Orbán Viktor kiállt az őcsényiek mellett

Orbán Viktor miniszerelnök szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a Tolna megyei Őcsényben tiltakoznak a helybéliek migráns gyerekek táboroztatása ellen.

– Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni. A magyar ember szereti a gyerekeket, és segít az elesetteken, de annyit hazudoztak, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – közölte.


MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A kormányfő a migránsnyaraltatással kapcsolatos véleményét a tallinni uniós csúcson mondta el magyar újságírók kérdésére. Orbán szerint az emberek nem akarnak migránsokat befogadni, mint mondta, „nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba”.

Mint ismert, a múlt héten a Tolna megyei Őcsényben tiltakoztak a helybeliek, miután kiderült, hogy a Soros György által finanszírozott Migration Aid nevű szervezet migránsokat akart nyaraltatni a faluban.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek