EUR: 348,15 Ft
CHF: 328,09 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Orbán: Vona nyakán póráz, ami a gazdi kezében van

Alaposan kiosztotta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A kormányfő Simicska Lajos és a párt kapcsolatára utalt meglehetősen humorosan.

Vona Gábor /Fotó: Lokál

– Vona nyakán póráz van, a póráz pedig a gazdi kezében van – mondta az Országgyűlés hétfői ülésnapján Orbán Viktor miniszterelnök Vona Gábornak a Jobbik elnökének. A kormányfő minden bizonnyal Simicska Lajos milliárdosra gondolt, aki most már nyíltan és feltehetően törvénytelenül pénzeli a Jobbikot. Az oligarcha előbb csak a médiáját (Magyar Nemzet, mno.hu, Hír TV stb.) bocsátotta a szélsőséges párt rendelkezésére, majd előbb a piaci ár töredékéért adott plakáthelyeket Vona Gáboréknak, később pedig egész egyszerűen átadott a pártnak 1100 konkrét plakátot, hogy kijátsszák a törvényt.


– Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak – mondta még márciusban Orbán Vonának szintén a parlamentben. A kormányfő akkor is Simicskára gondolt.

Vona egyébként hétfőn már 26. alkalommal próbálta meg sarokba szorítani a parlamentben a miniszterelnököt. Ez idáig kevés sikerrel, szópárbajukban rendre az ellenzéki marad alul. Szeptemberben például humorosan osztotta ki Orbán Vonát: – A kormányzáshoz azért komolyabb eszközökre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz – utalt a miniszterelnök a Jobbik-elnök korábbi ATV-s szereplésére, ahol a politikus a gyúrás és tetováltatás mellett arról is beszélt, hogyan tartja kordában szemöldökszőrzetét.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank Zrt. (BB) csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő – közölte a három pénzintézet kedden az MTI-vel.

 • Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 • Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  A Fidesz józsefvárosi szervezete felszólítja a kerület ellenzéki támogatással megválasztott polgármesterét, Pikó Andrást, hogy vállalja végre a felelősséget döntéseiért, és mondja meg az igazságot a közszolgálati lakások elvételéről.