EUR: 323,23 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Orbán: Vona nyakán póráz, ami a gazdi kezében van

Alaposan kiosztotta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A kormányfő Simicska Lajos és a párt kapcsolatára utalt meglehetősen humorosan.

Vona Gábor /Fotó: Lokál

– Vona nyakán póráz van, a póráz pedig a gazdi kezében van – mondta az Országgyűlés hétfői ülésnapján Orbán Viktor miniszterelnök Vona Gábornak a Jobbik elnökének. A kormányfő minden bizonnyal Simicska Lajos milliárdosra gondolt, aki most már nyíltan és feltehetően törvénytelenül pénzeli a Jobbikot. Az oligarcha előbb csak a médiáját (Magyar Nemzet, mno.hu, Hír TV stb.) bocsátotta a szélsőséges párt rendelkezésére, majd előbb a piaci ár töredékéért adott plakáthelyeket Vona Gáboréknak, később pedig egész egyszerűen átadott a pártnak 1100 konkrét plakátot, hogy kijátsszák a törvényt.


– Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak – mondta még márciusban Orbán Vonának szintén a parlamentben. A kormányfő akkor is Simicskára gondolt.

Vona egyébként hétfőn már 26. alkalommal próbálta meg sarokba szorítani a parlamentben a miniszterelnököt. Ez idáig kevés sikerrel, szópárbajukban rendre az ellenzéki marad alul. Szeptemberben például humorosan osztotta ki Orbán Vonát: – A kormányzáshoz azért komolyabb eszközökre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz – utalt a miniszterelnök a Jobbik-elnök korábbi ATV-s szereplésére, ahol a politikus a gyúrás és tetováltatás mellett arról is beszélt, hogyan tartja kordában szemöldökszőrzetét.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

 • Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.