2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Külföld

Őrizetbe vették az Iszlám Állam egy oroszországi alvósejtjének négy tagját

Moszkvában és Mahacskalában az orosz biztonsági szolgálatok őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egy úgynevezett alvósejtjének négy tagját, akik Dagesztánban merényletekre készültek – közölte az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) szombaton.

A közlés szerint a biztonsági szolgálatoknak a belügyi tárcával együttműködve sikerült leleplezni a dzsihadista szervezet tagjainak a tevékenységét, majd véget vetni annak. A dél-oroszországi Dagesztánból származó szélsőségeseket október 13-án és 14-én Moszkvában illetve Mahacskalában fogták el.


A NAK szerint az őrizetbe vett személyek időközben részletes beismerő vallomást tettek a hatóságoknak az Iszlám Állam összekötőivel fenntartott kapcsolataikról, de az általuk előkészített merényletekről is, amelyeket házilag készített robbanószerkezetekkel és szúrófegyerekkel akartak végrehajtani Dagesztánban. A támadásokat nagy embertömegben, jelentős rendezvényeken illetve a rendvédelmi szervek és a hadsereg tagjai ellen akarták elkövetni. Mahacskalában a terroristák két rejtekhelyén három működőképes robbanószerkezetet találtak – tette hozzá a bizottság.

Kapcsolódó Cikkek