2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Ózd

Összegyűlt a Bolyki(y) nemzetség

Az egykori Bolyk, vagyis a későbbi Bolyok községből elszármazottak és a település nevét viselő családok rendezték meg hetedik találkozójukat a Bolyki Tamás Általános Iskolában. A rendezvényt Bolyki János egri borász és Bolyki István budapesti nyomdász keltette életre a Bolyki nemzetség összetartozásának erősítésére.

A közeli és távoli rokonság tagjai szombaton ismét szép számmal jelentek meg a rendezvényen. A helyszínt Bolyk történelmi zászlói díszítették, és kiállították a törökverő Bolyki Tamás egyik kardját is, akiről az egri várban bástyát neveztek el. Voltak Amerikából és Franciaországból érkezett vendégek, akik csatlakoztak az ország szinte minden területéről érkezett rokonaikhoz egy kellemes hangulatú műsor keretében.

Kétévente találkoznak a Bolyki(y) nemzetség tagjai

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.