EUR: 346,40 Ft
CHF: 324,82 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Győr

Ősszel is irány az állatkert!

Az október eddig remekül alakult, sokan éltek is a jó idővel és meglátogatták a Győri Állatkertet. A lehetőség továbbra is adott, este hat óráig mindenkit szeretettel várnak!

Az őszi fények és napsugarak simogatják az embereket és állatokat egyaránt. Az utolsó kellemes, meleg napok az itt lakókat is felvidítják a hidegebb időszak után, mindenfelé boldogan napozó vagy szaladgáló állatokat látni. Az őszi színekben pompázó állatkerti sétányok és kifutók között sétálva igazán csodásan érezhetjük magunkat.


Október végéig még van lehetőség, hogy a hétvégeken megtekinthessék az állatbemutatókat, személyesen is találkozhatnak Szabival, a csacsival, Petrával, a dromedárral, Zeusszal, a héjával vagy a négyfős vidám törpemalac-csapattal. Az időjárás és a 18 órás zárás miatt a másik kedves látványosság, a tengerimalac-vonat menetrendje is megváltozott: 10.30-kor és 16.30-kor közlekedik. „A vágányok mellett, kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani. A vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. Ez a rövid menetelés is függ az időjárástól, ezért ha kíváncsiak rá, érdemes minél hamarabb megnézni, hogy az idén le ne maradjanak róla.

Ősszel is jó móka az állatkert, így van ezzel Zahira, a kis csimpánz is!
Fotó: Xantus Állatkert

Az egyre bővülő csimpánzcsalád is előszeretettel élvezi a napsütést a szabadban. A kicsi lány, Zahira is egyre ügyesebb. Önálló tornászmutatványait is érdemes megcsodálni. Pola, az anyukája már bátrabban engedi, hogy szabadon játszhasson a többiekkel. Az állatkert hátsó részében is zajlanak az események, két gyönyörű szamárcsikó is született. Szépséges nagy fejükön méretes fülekkel, boldogan nyargalásznak a kifutójukban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.