2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Győr

Ősszel is irány az állatkert!

Az október eddig remekül alakult, sokan éltek is a jó idővel és meglátogatták a Győri Állatkertet. A lehetőség továbbra is adott, este hat óráig mindenkit szeretettel várnak!

Az őszi fények és napsugarak simogatják az embereket és állatokat egyaránt. Az utolsó kellemes, meleg napok az itt lakókat is felvidítják a hidegebb időszak után, mindenfelé boldogan napozó vagy szaladgáló állatokat látni. Az őszi színekben pompázó állatkerti sétányok és kifutók között sétálva igazán csodásan érezhetjük magunkat.


Október végéig még van lehetőség, hogy a hétvégeken megtekinthessék az állatbemutatókat, személyesen is találkozhatnak Szabival, a csacsival, Petrával, a dromedárral, Zeusszal, a héjával vagy a négyfős vidám törpemalac-csapattal. Az időjárás és a 18 órás zárás miatt a másik kedves látványosság, a tengerimalac-vonat menetrendje is megváltozott: 10.30-kor és 16.30-kor közlekedik. „A vágányok mellett, kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani. A vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. Ez a rövid menetelés is függ az időjárástól, ezért ha kíváncsiak rá, érdemes minél hamarabb megnézni, hogy az idén le ne maradjanak róla.

Ősszel is jó móka az állatkert, így van ezzel Zahira, a kis csimpánz is!
Fotó: Xantus Állatkert

Az egyre bővülő csimpánzcsalád is előszeretettel élvezi a napsütést a szabadban. A kicsi lány, Zahira is egyre ügyesebb. Önálló tornászmutatványait is érdemes megcsodálni. Pola, az anyukája már bátrabban engedi, hogy szabadon játszhasson a többiekkel. Az állatkert hátsó részében is zajlanak az események, két gyönyörű szamárcsikó is született. Szépséges nagy fejükön méretes fülekkel, boldogan nyargalásznak a kifutójukban.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.