2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Debrecen

Őszi titkok a botanikus kertben

A színesedő lombok mellett a különleges, virágzó fajok is páratlan élményt nyújtanak az őszi botanikus kertben.

A debreceni gyűjtemény igazgatója is részt vesz a szakma európai seregszemléjén, Budapesten. A bíbor szömörcék levelei pirosas, a körtefajok narancssárgás, a kőrisek sárgás, a tölgyek barnás színt kaptak a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében. A kedvező időjárásnak köszönhetően azonban nemcsak a változatos színvilágú lombkoronákban gyönyörködhetnek az októberi látogatók. Az őszirózsafélék családjában, a mályvaféléknél, illetve a ritkaságnak számító magyar kökörcsinnél ugyanakkor vannak olyan fajták – például a nyári orgonák –, amelyek a fagyos időszak beköszöntéig virítanak. Számos növény borult virágba a pozsgásházban is, itt van hazánk legnagyobb ilyen jellegű gyűjteménye.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.