2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Pécs

Ötkilós banánfürt termett

Ősz ide vagy oda, ez a pécsi banánfa most érzi magát a legjobban. Beérett a termése, ami hatalmas! Nem csupán ez a gyümölcsfa érzi magát jól, az Afrikában őshonos növények virágoznak és a kaktuszokból is kibuggyantak a friss hajtások. A Pécsi Tudományegyetemen botanikus kertjében mintha most éledne a természet.

Babayné Boronkai Erzsébettől, a botanikus kert vezetőjétől megtudtuk, hogy a banánfa évente egyszer hoz termést, általában december közepén. Most viszont a sok napsütésnek és talán egy kis plusztrágyának is köszönhető, hogy még „importgyümölcsnek” is elmenne a pécsi banán. Hiszen ez is ehető és nagyjából ugyanolyan íze lehet, mint bolti változatának. Persze ezt nem megenni, jó sokáig mutogatni fogják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.