2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Székesfehérvár

Ötletpályázat a közlekedési arculat megújítására

A kiírás szerint a pályaműnek része kell, hogy legyen egy menetrendi hirdetmény, egy menetrendfüzet, egy tájékoztató hirdetmény sablon, egy jegy, bérlet, közlekedési kártya Fotó: K. Mátyás Bertalan

Közösségi közlekedési arculatpályázatot hirdet Székesfehérvár önkormányzata. Olyan modern, fiatalos terveket várnak a kiírók, amelyek alkalmasak a különféle közlekedési módokhoz (gyalogos, kerékpáros, autós és közösségi közlekedés) tartozó tájékoztatásra, népszerűsítésre.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett a különböző közlekedési módok fejlesztése, összehangolása és integrálása mellett, melynek első fázisaként meg kívánja újítani a helyi közösségi közlekedés arculatát. Ennek egységes koncepcióba illesztése érdekében egy olyan szervezet arculatának meghatározására ír ki ötletpályázatot, amely felöleli a gyalogos, kerékpáros, autós és közösségi közlekedési módokat.


A pályázat célja egy olyan modern, fiatalos, egységes, az európai sztenderdekbe illeszkedő arculat koncepciójának létrehozása, amely eszköze lehet a különféle közlekedési módok népszerűsítésének, továbbá egyszerűsíti, egységesíti a tájékoztatást és az ügyfelekkel történő kommunikációt.

A kiírás szerint a pályaműnek része kell, hogy legyen egy menetrendi hirdetmény, egy menetrendfüzet, egy tájékoztató hirdetmény sablonja, egy jegy, bérlet, közlekedési kártya. A pályázó egyéb, a szervezettel vagy a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információs felület, tájékoztató brosúra, utasváró, autóbusz, ajándéktárgyak, jegyautomata stb. látványtervét is elkészítheti. Az elkészített elemekhez magyarázatot, felhasználási javaslatot fűzhet. Javaslatot tehet a gyalogos és kerékpáros közlekedési módok jelölésére, arculati elemeire is. A pályázaton 14. életévüket betöltött természetes személyek és jogi személyek egyaránt részt vehetnek, egy résztvevő több pályamunkát is benyújthat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.