EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Hódmezővásárhely

Ötszáz gyerek, ötszáz méter

Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét. A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség a legifjabb reformátusokkal, „szőnyis és bethlenes” diákjaival vett részt a ReforMaratonon.

A ReforMaraton 500 kezdeményezői – Juhos Gábor maratonfutó és Bardos Csaba, az Ikafalvi Református Egyházközség lelkipásztora – egy budapesti beszélgetés során ötlötték ki, hogy miképpen szeretnének megemlékezni a reformáció 500. évfordulójáról. A részletek egyeztetése után október elsején indultak a hosszú útra. A történelmi Magyarország helyszíneinek bejárása után több mint 8000 kilométer lesz a hátuk mögött.

A célállomás az Ótemplom volt, ahol kifüggesztették a 95 tételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.