2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Ötszáz gyerek, ötszáz méter

Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét. A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség a legifjabb reformátusokkal, „szőnyis és bethlenes” diákjaival vett részt a ReforMaratonon.

A ReforMaraton 500 kezdeményezői – Juhos Gábor maratonfutó és Bardos Csaba, az Ikafalvi Református Egyházközség lelkipásztora – egy budapesti beszélgetés során ötlötték ki, hogy miképpen szeretnének megemlékezni a reformáció 500. évfordulójáról. A részletek egyeztetése után október elsején indultak a hosszú útra. A történelmi Magyarország helyszíneinek bejárása után több mint 8000 kilométer lesz a hátuk mögött.

A célállomás az Ótemplom volt, ahol kifüggesztették a 95 tételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.