EUR: 348,57 Ft
CHF: 325,97 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Ötszáz gyerek, ötszáz méter

Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét. A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség a legifjabb reformátusokkal, „szőnyis és bethlenes” diákjaival vett részt a ReforMaratonon.

A ReforMaraton 500 kezdeményezői – Juhos Gábor maratonfutó és Bardos Csaba, az Ikafalvi Református Egyházközség lelkipásztora – egy budapesti beszélgetés során ötlötték ki, hogy miképpen szeretnének megemlékezni a reformáció 500. évfordulójáról. A részletek egyeztetése után október elsején indultak a hosszú útra. A történelmi Magyarország helyszíneinek bejárása után több mint 8000 kilométer lesz a hátuk mögött.

A célállomás az Ótemplom volt, ahol kifüggesztették a 95 tételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.