EUR: 348,36 Ft
CHF: 326,75 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Nyíregyháza

„Ovikertet” avattak

A LEGO helyi közösségi szerepvállalási programja idei projektjeinek sorában adták át a napokban a Tündérkert Keleti Óvoda új tankertjét. Az udvaron kialakított magas ágyásokban a gyerekek növényeket nevelhetnek, a körülötte kialakított mezítlábas ösvényen pedig érzékeiket fejleszthetik.

A növényekkel való foglalkozás során olyan tanulási folyamatban vehetnek részt az óvodások, amely során a gyerekek önálló gondolkodása, problémamegoldó, kooperációs és kommunikációs készsége egyaránt fejlődik.


A Tündérkert Keleti Óvoda apróságai új tankerttel gazdagodtak

– Akárcsak a közös kertészkedés, a legókockákkal való építés is az alkotásról, a felfedezésről, az élményalapú, játékos tanulásról szól. A dolgozóink aktív részvételével megvalósított programunkkal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több gyereknek adjuk át ezt a szemléletet. Bízunk benne, hogy sok óvodásnak ad majd hasznos és mindenekelőtt önfeledten szórakoztató időtöltést ez az új kert – mondta el Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs konzultánsa.

Az átadás alkalmával természetesen a legókockák is szerephez jutottak, hiszen a Tündérkert Keleti Óvodába járó gyerekeket játékos programok várták a nap során.Az esemény megszervezésében és lebonyolításában a nyíregyházi legógyár dolgozói önkéntesként vettek részt, a vállalat célja ugyanis, hogy minél több munkatársuk aktívan részt vállalhasson a közösségi programokban.

A növényekkel való foglalkozás képességfejlesztő hatása rendkívüli

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.