2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Óvodákat üzemeltetnek a szcientológusok

Újabb információ jutott a Híradó.hu birtokába, ami szerint a szcientológusok óvodákat is működtetnek Magyarországon.

Egyre több információ lát napvilágot a szcientológia magyarországi befolyásáról.


Egy ilyen újabb gazdasági és eszmei csáp lehet a Hirado.hu birtokába került információ, mely szerint a Napsugár magánóvoda tulajdonképpen egyfajta szcientológus előképzőként működik Zuglóban. Informátoruk szerint ennek oka, hogy az óvodát üzemeltető kft. tulajdonosa szcientológus, és viszonylag már magasra jutott a szervezetben – írja a Híradó.hu.

A portál információ szerint az óvodát egy a szcientológusoknál már “clear” szinten álló nő vezeti, aki egyben az egyik tulajdonosa is az óvodát üzemeltető Napsugarak Háza Nonprofit Kft.-nek.


A cég a különböző netes cégadatbázisok alapján nem áll túl fényesen anyagilag. Úgy tűnik, mintha minden pénzt kiszednének a vállalkozásból. Pedig egyáltalán nem olcsó óvodáról beszélünk, egy gyermek után 75 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek minden hónapban, csak azért, hogy oda járhasson. Természetesen ez még nem a teljes összeg, hiszen a különórákkal együtt könnyen 100 ezer forint körül lehet egy gyermek havi óvodai költsége – ismerteti a Híradó.hu, ami Rigó Éva és a szcientológia kapcsolatára is talált egy facebookos hozzászólást is, melyet az Elan-Vitál oldalára posztoltak be. Az Elan-Vitál pedig egy közismert szcientológus – és szintén a szektariánus szervezet gazdasági térnyerését szolgáló – vitaminkereskedő vállalkozás.

A Hirado.hu érdeklődésére Rigó Éva tagadta, hogy közük lenne az egyházhoz. Úgy fogalmazott: „Hülyeség.”

Kapcsolódó Cikkek