2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Ózd

Ózdi huszárok a Hősök terén

A Nyíregyházán rendezett huszártalálkozó volt a selejtezője a fővárosi bemutatkozásnak, ahol az ózdi huszárokat az első helyre rangsorolták. Így jutottak el a X. Nemzeti Vágtára. A fegyelmezett lovakkal és képzett lovasokkal felálló Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesületből hat lovas huszár és hat kisegítő utazott Ózdról a fővárosba.

A háromnapos eseményen 200 lovas, valamint 450 hagyományőrző – huszár és gyalogos katona – vonult fel. A gömöri hagyományőrzők bemutatójának sikerét jelzi, hogy a napokban ők adhatják a várőrséget a budai várban.

Fotó: Lokál – Ózdi huszárok

Fotó: Lokál – Ózdi huszárok1

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.