2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Ózd

Ózdi súlyemelősiker Koszovóban

A Koszovóban rendezett utánpótlás Európa-bajnokságról három aranyéremmel tért haza nemrégiben Terebesi Adrián. Az ózdi súlyemelő 27 kilót vert rá a második helyezettre.

Edzője, Fekete József a verseny előtt is bizakodó volt, hiszen az edzéseken elért eredmények bizakodásra adtak okot. A versenyző nyugodtan várta a megmérettetést, nem zavarták külső körülmények sem, így a legjobbját tudta nyújtani. Szakításban 120 kg, lökésben pedig 150 kg került a feje fölé, ez a teljesítmény pedig azt jelentette, hogy mindkét számot és ezzel az összetettet is ő nyerte meg.


Adrián a 77 kg-os súlycsoportban indult a 15 évnél fiatalabb korosztályban és már a felkészülés során látszott, hogy éremesélyes. Igazolta a várakozást és három aranyéremmel tért haza – nyilatkozta az ózdi súlyemelők sikerkovácsa, Fekete József.

Hozzátette, idáig 25 súlyemelője volt magyar válogatott, akik tíz Eb-érmet szereztek. Dankó Ilona világcsúcsot állított fel, de Kalamár István, Fodor Emese és Nagy Nikoletta is kiváló eredményeket ért el, utóbbi háromszoros Eb-ezüstérmes volt. Egy Európa-bajnokságon viszont idáig csak Terebesi Adrián szerzett három aranyérmet. A mester elmondta versenyzőjéről, hogy öt éve kezdte a súlyemelést, és már pár hét után kitűnt tehetségével, szorgalmával. Aztán a kidolgozott edzésterv alapján egyre jobb eredményeket ért el, ami az említett sikerhez vezetett. Ebben az évben még sűrű a versenynaptár, mert indulnak Budapesten a Műegyetem Kupán, de megméretteti versenyzőjét a felnőttek országos bajnokságán, majd a felnőttek csapatbajnokságán is, míg az idei záró verseny a Hajdú Zrt. Kupa lesz.


Fotó: Lokál
Képalá: Adrián munka közben

A sikerhez gratulált a tehetséges sportolónak Riz Gábor országgyűlési képviselő is, aki edzés közben látogatta meg Ózd friss Európa-bajnok súlyemelőjét. A gratuláció mellett egy táblagéppel is megajándékozta Fekete József tanítványát, bízva abban, hogy a technikai eszköz jó szolgálatot tesz neki az edzőtáborok és a versenyek alkalmával, sőt a tanulását is segítheti.

Fotó: Lokál
Képalá: A versenyzőnek ajándék, az edzőnek elismerő szavak jutottak Riz Gábortól

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.