EUR: 348,25 Ft
CHF: 326,48 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Veszprém

Paktum a munkaerőpiacért

A veszprémi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete által életre hívott, a foglalkoztatást támogató projekt 963 millió forint uniós támogatásból működik.

A témában Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője, Porga Gyula polgármester és Benedek Anna, a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének elnöke tartott sajtótájékoztatót a napokban.


Benedek Anna és egyesülete felel a szakmai megvalósításért (fotó:Domján Attila)

Az együttműködés célja a gazdaságélénkítés. Míg tíz éve a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelentette, ma már a gazdasági fejlődés legnagyobb akadálya a munkaerő hiánya, ezzel a problémával a Veszprémben működő vállalkozások 80 százaléka küszködik. A munkaerőpiaci lehetőségek szűkösek, ezért az együttműködő felek célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a munkáltatókat és a munkavállalókat – akár úgy is, hogy képzések révén új, piacképes tudással és készségekkel vértezik fel a leendő alkalmazottakat.

Porga Gyula szerint a fejlődés legnagyobb akadálya a munkaerő hiánya (fotó:Domján Attila)

A projekt négy éve alatt 659 főt vonnak be, 288 főt állítanak munkába és 150 főt képeznek a járásban.

A projekt keretein belül létrehozott paktumirodában (Szeglethy u. 7. ) mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak nyújtanak szolgáltatásokat. A kormányhivatal együttműködése révén különféle támogatásokat vehetnek igénybe a foglalkoztatók, akiknek a vállalkozások fejlesztésében, márkaépítésben, rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésében is segítenek.

Munkavégzés a kádártai malomban. Mindenhol szükség van a szakértő munkavállalókra (fotó: Domján Attila, archív)

A munkavállalók számára információval, mentori programmal, pályaválasztási tanácsadással, egyéni álláskeresési tanácsadással és képzésekkel igyekeznek megkönnyíteni az elhelyezkedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.