EUR: 346,61 Ft
CHF: 324,68 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Extra

Papadimitriu Athina lányát szexuálisan zaklatták, az egyetem vizsgálódik

Papadimitriu Athina tajtékzik a dühtől. Úgy érzi, legkisebb lányát, Rékát szexuálisan zaklatták, miközben épp felvételizett a színművészeti egyetemre. Csókolgatni kezdték a testét, miközben egy monológot adott elő, hogy így teszteljék. Az egyetem vizsgálatot indított az ügyben.

Papadimitriu Athina /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Papadimitriu Athina három lány édesanyja, a két nagylánya, Anna és Nóra elismert színésznők. Második férjétől született lánya, a 19 éves Réka is úgy döntött, hogy jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. De ami felvételi közben történt, óriási traumát okozott neki. Egy nő ugyanis elkezdte csókolgatni a testét, miközben egy


Shakespeare-monológot adott elő. Athina nem érti, erre miért lehetett szükség és úgy érzi, szexuálisan zaklatták legkisebb lányát.

– A budapesti színművészeti egyetemen bevett szokás, hogy a felvételizőket a végzős vagy egy-két éve végzett színészek megzavarják monológ vagy versmondás közben – kezdte feldúltan a Lokálnak Athina.


– Ami, ha belegondolunk elég „vicces”, mert mennyire életszerű, hogy a színházban felszalad egy néző a színpadra ugyanezért… De mindegy is, szóval próbálják megzavarni a felvételizőt, meglökdösik, csipkedik stb., és a tanárok ebből leszűrnek valamit. Az én gyerekemnél azonban ez nagyon elcsúszott, mert felment hozzá egy csaj és egyszerűen elkezdte csókolgatni. Mindenhol. Nem a fülébe súgott, hanem csókolgatta, mint egy férfi. Én anyaként ezt nagyon sérelmesnek találom, egy gyereket nem lehet így megzavarni és a mögé bújni, hogy erre szükség van. Én tudom, hogy ma már más világ van, de nem gondolom, hogy ennek bele kellene férni. A gyerekemben ez igenis traumát okozott, amit kikérek magamnak. Anyaként ezt szexuális zaklatásnak fogom fel. Nem akarok ebből semmiféle rendőrségi ügyet, csak azt akarom, hogy erre figyeljenek oda, és ez ne legyen rendszer. Láttam aznap a gyerekemet, hogyan nézett ki és hogyan érezte magát. Megijedtem, mert ez igenis hatott rá. Egyelőre nem is fog oda újra jelentkezni. És hogy miért nem beszéltem eddig erről, ha májusban történt? Egyszerűen össze kellett szednem magam, és ez mostanra sikerült. Senkit sem akarok vádolni vagy beperelni, csak figyelemfelkeltésből szerettem volna elmondani – tette hozzá Athina. Felkerestük természetesen az egyetemet is, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kivizsgálják az esetet, és a héten adnak bővebb tájékoztatást az ügyben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek