EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,37 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Extra

Papadimitriu Athina lányát szexuálisan zaklatták, az egyetem vizsgálódik

Papadimitriu Athina tajtékzik a dühtől. Úgy érzi, legkisebb lányát, Rékát szexuálisan zaklatták, miközben épp felvételizett a színművészeti egyetemre. Csókolgatni kezdték a testét, miközben egy monológot adott elő, hogy így teszteljék. Az egyetem vizsgálatot indított az ügyben.

Papadimitriu Athina /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Papadimitriu Athina három lány édesanyja, a két nagylánya, Anna és Nóra elismert színésznők. Második férjétől született lánya, a 19 éves Réka is úgy döntött, hogy jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. De ami felvételi közben történt, óriási traumát okozott neki. Egy nő ugyanis elkezdte csókolgatni a testét, miközben egy


Shakespeare-monológot adott elő. Athina nem érti, erre miért lehetett szükség és úgy érzi, szexuálisan zaklatták legkisebb lányát.

– A budapesti színművészeti egyetemen bevett szokás, hogy a felvételizőket a végzős vagy egy-két éve végzett színészek megzavarják monológ vagy versmondás közben – kezdte feldúltan a Lokálnak Athina.


– Ami, ha belegondolunk elég „vicces”, mert mennyire életszerű, hogy a színházban felszalad egy néző a színpadra ugyanezért… De mindegy is, szóval próbálják megzavarni a felvételizőt, meglökdösik, csipkedik stb., és a tanárok ebből leszűrnek valamit. Az én gyerekemnél azonban ez nagyon elcsúszott, mert felment hozzá egy csaj és egyszerűen elkezdte csókolgatni. Mindenhol. Nem a fülébe súgott, hanem csókolgatta, mint egy férfi. Én anyaként ezt nagyon sérelmesnek találom, egy gyereket nem lehet így megzavarni és a mögé bújni, hogy erre szükség van. Én tudom, hogy ma már más világ van, de nem gondolom, hogy ennek bele kellene férni. A gyerekemben ez igenis traumát okozott, amit kikérek magamnak. Anyaként ezt szexuális zaklatásnak fogom fel. Nem akarok ebből semmiféle rendőrségi ügyet, csak azt akarom, hogy erre figyeljenek oda, és ez ne legyen rendszer. Láttam aznap a gyerekemet, hogyan nézett ki és hogyan érezte magát. Megijedtem, mert ez igenis hatott rá. Egyelőre nem is fog oda újra jelentkezni. És hogy miért nem beszéltem eddig erről, ha májusban történt? Egyszerűen össze kellett szednem magam, és ez mostanra sikerült. Senkit sem akarok vádolni vagy beperelni, csak figyelemfelkeltésből szerettem volna elmondani – tette hozzá Athina. Felkerestük természetesen az egyetemet is, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kivizsgálják az esetet, és a héten adnak bővebb tájékoztatást az ügyben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.

 • Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Király Linda, Kiss Orsolya, Hadas Kriszta és Steiner Kristóf beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyenek voltak az iskolaévei, mennyire voltak szigorúak gyerekként a szülei.