2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Nyíregyháza

Parkolóház épül a kórház területén

Múlt szerdán ünnepélyes keretek között tették le az alapkövét annak a parkolóháznak, amely a Jósa András Oktatókórházban épül a régi gyermekosztály helyére. A kivitelezési munkálatok 2018 tavaszára fejeződnek be.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az ünnepségen az elmúlt évek nagy helyi kórházi beruházásairól szólva azt mondta, hogy az egészségügyi intézmények közül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházba érkezett a legtöbb uniós forrás az elmúlt időszakban. Amikor a fejlesztésekről kellett dönteni, három célról: a betegek biztonságáról, az ellátás hatékonyságáról, valamint a betegek és dolgozók kényelméről kellett gondoskodni – fogalmazott az államtitkár. A nemrégiben befejeződött, több mint 16 milliárd forintos tömbkórházprojektet megemlítve Ónodi-Szűcs Zoltán megjegyezte: a mostani fejlesztés inkább már a kényelemről szól, mivel a korábbi nagy gyógyászati fejlesztések sikeresen befejeződtek. A hamarosan felépülő több mint 5000 négyzetméter alapterületű, kétszintes parkolóház 361 gépjármű befogadására lesz alkalmas. Az építkezés ideje alatt a kórház területén 79 parkolóhelyet le kell zárni a sebészeti tömb, a gyermekrehabilitációs osztály régi épülete és az intézeti gyógyszertár közelében, ezért a kórházvezetés kéri a betegek és a látogatók türelmét. Előreláthatólag 2018 tavaszára befejeződnek a munkálatok.


Dr. Kovács Ferenc polgármester, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Hajnal Judit, az ÁEEK Térségi igazgatója és dr. Adorján Gusztáv,főigazgató

Már javában zajlanak a munkálatok

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.