EUR: 343,84 Ft
CHF: 316,40 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Szolnok

Partnerség a bizalom jegyében

Már Szolnokon is van lehetőségük dolgozni a nyugdíjasoknak szövetkezeti formában, mégpedig a Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeten keresztül. Az új szervezet máris együttműködést kötött, mégpedig a Coop Szolnok Zrt.-vel.

Fekete Tibor, a társaság vezérigazgatója elmondta: ennek a megállapodásnak az a lényege, hogy az új törvényi lehetőségeket a lehető legelőnyösebben tudja kihasználni mindkét fél. A szövetkezeti forma révén ugyanis a Coop anyagi terhei csökkennek, a nyugdíjas munkavállalók viszont több pénzt vihetnek haza. Hozzátette, hogy jelenleg 124 nyugdíjas dolgozik a cégnél a legkülönbözőbb területeken. Bejelentette, hogy a napokban fogadta el a Coop Hungary vezetősége egy Coop Akadémia elindításának ötletét, amely tanulóknak, középkorú és nyugdíjas dolgozóknak is továbbképzési lehetőséget biztosít.


Bodnár János és Fekete Tibor a szerződés aláírása közben

Bodnár János, a Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet igazgatóságának tagja elmondta, hogy az lehet tag, aki száz forint megfizetése mellett a szövetkezeten keresztül végez munkát. Így a vállalkozókedvű idősek a szövetkezeten keresztül megbízással és nem munkaviszony keretében dolgoznak, így nettó jövedelmet kapnak. Elmondta még, hogy a szolnoki szövetkezet augusztus 17-én 23 ember részvételével a megyében elsőként alakult meg, és október 16-án nyitották meg első irodájukat Szolnok belvárosában, a Baross úton. Jelenleg öt céggel van szerződésük és hattal zajlanak előrehaladott tárgyalások, 150 tag pedig már a szövetkezeten keresztül vállal munkát.

A szövetkezet új irodája már várja a nyugdíjasokat a Baross úton

De nemcsak ez a két szervezet, hanem a szolnoki önkormányzat is bekapcsolódik a rendszerbe. Szalay Ferenc polgármester ugyanis közölte, hogy a város is közfoglalkoztatóként csatlakozik a nyugdíjas-szövetkezeti formához, és megerősítette, hogy harmonikus az együttműködés az önkormányzat, valamint a Coop Szolnok Zrt. között. Hozzátette: 2010-ben a kormány egyik bejelentése volt, hogy egymillió munkahelyet hoz létre tíz év alatt az országban. Hét év elteltével már több mint 700 ezer új munkahely jött létre. A polgármester kitért arra is, hogy harmonikus és folyamatos az együttműködés a Coop Szolnok Zrt. és a város között.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.