EUR: 344,92 Ft
CHF: 320,88 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Pécs

Pécsi futó lett a legjobb

Pécsi hölgy nyerte a magyar maratonbajnokságot. A budapesti versenyt a 32. Spar Budapest Maraton Fesztivál keretében rendezték meg, ahol Szabó Tünde, a PVSK versenyzője hatalmasat futott.

Freier Balázs, a Pécsi Vasutas Sportkör atlétikai szakosztályának vezetője szerint nagyon nagy siker ez. Szerinte a jó eredményben az is közrejátszott, hogy a versenyt a fesztivál keretében rendezték meg, így népes mezőnnyel együtt futhattak a hivatásosok is és az időjárás is kedvező volt. A pécsi futó, Szabó Tünde valamennyi hölgy nevezőt megelőzve ért célba, ezzel nemcsak az országos maratonbajnokság, hanem a 32. Spar Budapest Maraton Fesztivál győztese is lett, amiért különdíjat is kapott. Tünde ideje 2 óra 42 perc 47 másodperc lett. A második helyezettnél 9 perccel jobb időt futott, aki nem más volt, mint a tavalyi országos maraton bajnoka, Simona Stoicu. A harmadik helyen az a debreceni Gulyás Vera végzett, aki három héttel ezelőtt legyőzte Tündét, a félmaratoni távon az országos bajnokságon. Ez volt az esztendő utolsó nagy szabadtéri futóversenye, igazi nagy PVSK-siker jutott a versenyidény végére.


(Fotó: Budapest Maraton Facebook-oldal)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.