2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Érd

Pingvin Pityu, rendőrkutyák és rajzverseny

Harmadik alkalommal rendeztek Érden Állati Jó Családi és Örökbefogadási Napot, amelyen ezúttal is több százan vettek részt.

A számtalan mozgalmas program mellett már előzetesen arra biztatták a gyerekeket, hogy rajzolják le kedvenc állatukat, és hozzák el a rajzokat, mert a legjobbak jutalmat kaphatnak.


Bada Zoltán főszervező (jobb oldalon) nyitotta meg a rendezvényt, mellette Simó Károly alpolgármester

A rendező Összefogás a Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért, azaz az ÖTHÉT Egyesület Pest megyei elnöke, Bada Zoltán, egyben főszervező, nem kis büszkeséggel sorolta, hogy mennyi érdekességgel várták a családokat, természetesen főleg a gyerekeket:

– Tornászok, táncosok, pónilovasok is bemutatkoztak, de a legnagyobb sikere most is a kutyás bemutatónak volt, amelyhez ezúttal is értékes rendőrségi segítséget kaptunk. Kicsit aggódtunk, mert az időjárás nem egészen úgy alakult, ahogy szerettük volna, de végül a borús idő sem riasztotta el a látogatókat.


Nagy sikert aratott a rendőrségi kutyás bemutató

A főszervező azt is elmondta, hogy Pingvin Pityu sem veszített semmit a népszerűségéből, a gyerekek most is örömmel fogadták az ÖTHÉT Egyesület kabalafiguráját.

Pingvin Pityu ezúttal is népszerű volt

Az állatsimogatás sem maradhatott ki a programból

A bátrabbak lóra is ülhettek Fotók: Boros Sándor

A különféle programok reggeltől kora estig váltották egymást, és ezen a napon hirdették ki az állatok világnapja alkalmából a gyerekek számára meghirdetett rajzverseny eredményeit is. Összesen 240 rajz érkezett, amelyeket a Szepes Gyula Művelődési Központban állítanak ki. A díjakat három korcsoportban adták át. Az óvodások között a Meseház Óvodába járó Tápai Zita, az 1–3. osztályosok csoportjából az Érdligeti Általános Iskola tanulója, Bihari Dzsesszika, a 4–8. osztályosok kategóriájában pedig Gulyás Bernadett – aki szintén az Érdligeti Általános Iskolába jár – érdemelte ki az első helyezést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.