2020. június 01., hétfő
Tünde

Külföld

Pistorius családja beperelte a paralimpikonról szóló film készítőit

Beperelte Oscar Pistorius családja a gyilkosság miatt börtönben ülő paralimpikonról szóló, Blade Runner Killer című film készítőit.

Pistorius családja kedden jelentette be, hogy keresetet nyújtottak be az amerikai produkció ellen, amely szerintük elferdíti a tényeket.


2015-ben Pistoriust bűnösnek találták modell barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásában. A paralimpikon két évvel korábban otthonában, Valentin-napon ölte meg a barátnőjét. A gyilkossági ügy híre az egész világot bejárta.

Az amputált lábú paralimpikont különleges, futurisztikus hatású műlábai miatt nevezték el Blade Runnernek. Pistorius az ellene folyó eljárás alatt váltig kitartott amellett, hogy azért lőtt rá barátnőjére a fürdőszobaajtón keresztül, mert azt hitte, betörő jutott be a lakásba.

Carl Pistorius, az elítélt bátyja közleményében leszögezte, hogy az amerikai Lifetime tévécsatorna filmje, amelyben a német modell, Toni Garrn játssza Reevát, Andreas Damm pedig Oscart, “az igazság durva félreértelmezése”. Hozzátette: a filmben valójában a vád által képviselt álláspont jelenik meg.

A Blade Runner Killer című film bemutatását novemberre tűzték ki, amikor a gyilkosságért hat évre ítélt Pistorius ügyében fellebbezni készül az ügyészség, amely túl enyhének találta a büntetést.

Kapcsolódó Cikkek