2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Még ebben az évben pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok

Idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedésre számít idén, ebből számítják a nyugdíjprémiumot. Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintos, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti.


– Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét. A kormány törődik az idősekkel, megbecsüli őket, és természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték, és segítik őket. Magyarországon még soha nem volt nyugdíjprémium-kifizetés, egyrészt azért, mert a korábbi kormányoknak eszébe sem jutott, másrészt azért, mert a baloldal kormányzása miatti rossz gazdasági és pénzügyi helyzet miatt esély sem volt erre – mondta Novák Katalin, az Emmi családügyi államtitkára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Papucs nélkül ne menjünk strandra!

  Papucs nélkül ne menjünk strandra!

  Holnaptól már semmi akadálya annak, hogy önfeledten lubickoljunk a fővárosi strandokon, maximum az időjárás szólhat közbe. Az önfeledt fürdőzés mellett azonban továbbra se hagyjuk figyelmen kívül a járványügyi szabályok betartását!

 • Nyit a Plázs Siófok

  Nyit a Plázs Siófok

  A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.

 • Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

  Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

  A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét.