EUR: 345,64 Ft
CHF: 321,49 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Pokorny Lia: Nem harcolok plasztikával a korom ellen

Újra rátalált a szerelem Pokorny Liára. A színésznő a mai napig nagy szenvedéllyel éli meg az érzelmeit, viszont mára minden görcsösséget levetkőzött, legyen szó akár a férfiakról, akár a szakmájáról. 

Pokorny Lia sikert sikerre halmoz a színpadon és filmvásznon egyaránt. Kamasz fiával, Misivel mindig is harmonikus volt a kapcsolata, és mint kiderült, a közelmúltban újra eltalálta Ámor nyila. A színésznő új kedvesét egyelőre nem szeretné megmutatni a nyilvánosságnak, de lapunknak szívesen beszélt érzelmeiről.


Fotó: Mészáros Diána

– Nagy szenvedéllyel élem meg a szerelmet, de fontos az építő szenvedély és a nyugalom is. Mostanra viszont eljutottam oda, hogy nincs bennem görcsös megfelelési kényszer sem egy férfi, sem pedig a szakmám iránt. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy sok nővel ellentétben én nem harcolok a korommal, pedig 30 évesen még én is azon gondolkodtam, hogy vajon 40 felett is van-e még élet. Mostanra a stabilitás fontosabb lett egy kapcsolatban számomra. Magam is meglepődöm, hogy élvezem a csendet, vagy ha kiülök a kedvenc kis domboldalamra és átadom magam a természetnek és a gondolataimnak. Ehhez elengedhetetlen volt, hogy elfogadjam, hamarosan betöltöm a 46-ot. Szerintem ez fontos lenne az idővel hadakozó nőtársaimnak is, akik nincsenek kibékülve az életkorukkal és plasztikai műtétekkel harcolnak ellene. Én erre nem lennék képes, mert 40 felett jöttem rá, hogy nőnek lenni finomságot, rugalmasságot és tartást jelent, pont ezért nem harcolok a férfiakkal, mivel a magunk módján mi nők is úgy élünk már, mint a férfiak. A legutóbbi lakásfelújításnál pasikat megszégyenítő vehemenciával magam vertem szét a lakásomat, amire manapság sok férfi képtelen lenne – magyarázta Lia.

Fotó: Mészáros Diána

A színésznő egyébként is nagy újrakezdő: gyermeke édesapjától, Csányi Sándortól való válása után is gyorsan talpra állt, de a szakmai változások sem viselik már meg annyira. Az Újszínházból néhány éve a Centrál Színházba igazolt, ahol szintén izgalmas feladatokkal találták meg. Ilyen a legújabb darabja, a Dolgok, amiért érdemes élni, melyben a boldogságkeresés is nagy hangsúlyt kap.


– Fiatalabb koromban nehezebben tudtam boldog lenni. Gyerekként még kevés problémával küzdesz, de a darabban ahogy megyünk az idővel, úgy növekszik a nyomás, egyre több problémával néz szembe a karakterem, legyen az szerelem, halál vagy szakítás. Lehet, hogy én fordítva vagyok bekötve, de szeretem, ha tudok változtatni a dolgokon, legyen az egy munka, egy kapcsolat vagy akár csak egy ruha kiválasztása. Erre gyerekként sokkal kevesebb lehetőségünk van. Igazi kihívás létrehozni egy ilyen előadást, mivel ez egy izgalmas színházi egyveleg, és rendkívül interaktív, hisz szó szerint az összes néző valamilyen formában részese lesz a darabnak. A próbák alatt azt tapasztaltam, hogy talán ez az első olyan előadás, ami előtt nem pánikolok olyan intenzíven, mint a többi előadás előtt szoktam. Mindig ott állok a színpad szélén, és megkérdezem magamtól, hogy mit keresek én itt. Remeg kezem-lábam, a szívem kalapál és émelygek. Valami viszont megmozdítja a lábamat, és amint kilépek a fénybe, ezeket az érzéseket rögtön a javamra tudom fordítani. Ebben a darabban sokkal közvetlenebb a hangulat és nekem is nagy öröm, hogy előadásonként sok-sok új embert ismerek meg. Szakmailag viszont pont ez az izgalmas, mert bár improvizációnak tűnik sok minden, amit csinálok, azért egy tűpontosan kitalált koncepciót követünk – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek