2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Külföld

Pszichésen zavart férfi követte el a müncheni támadást

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében – közölte a rendőrség. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

Hubertus Andrae, a rendőrség müncheni parancsnoka sajtóértekezletén azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd – tette hozzá.


A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert – hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt – sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár.

A támadó kerékpárral próbált elmenekülni a támadások után, de a rendőrség hamar elfogta. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt.

Münchenben komoly pánikot keltett a késes támadások híre. Tavaly nyáron egy 18 éves ámokfutó kilenc embert lőtt agyon egy bevásárlóközpontban, mielőtt magával is végzett volna. Az akkori támadásnak további 35 sebesültje volt.

Kapcsolódó Cikkek