EUR: 345,53 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Nyíregyháza

Puskás Tivadar szakácsnőként is színre lép

Miközben Puskás Tivadar a Móricz Zsigmond Színház nagy sikerű Sherlock Holmes-előadásában házvezetőnőtől sihederig több mint egy tucat szerepet alakít, rendezőként a Mirr-Murr kalandjai című „zenés macskajáték” premierjére készül.

– Tizenöt karaktert játszom, 32 öltözéssel, a Sherlock Holmesban – mesélte Tivadar. – Ez azt jelenti, hogy szinte hárompercenként öltöznöm kell, ami kétségtelenül komoly kihívás. Nem annyira a szerepek megformálása, mint ezek kivitelezése nehéz. Ugyanakkor hálás dolog is, mert a közönségnek tetszik, hogy szinte három másodperc alatt át tudok változni tetőtől talpig, közben pedig egy másik szereplő „bőrébe” is belebújok. Nemcsak én teszem ezt, de a kollégáim, Rák Zoltán, Ullmann Mónika, illetve a másik szereposztásban Kuthy Patrícia is. Az öltöztetők rendkívüli munkája nélkül mindez lehetetlen volna. Olykor hárman segítenek egy-egy színésznek: adják a parókát ránk, a ruhákat, a kezünkbe a kellékeket. Ők is megtanulták a szöveget, s ha mi véletlenül eltévednénk a jelenetek sűrűjében, segítenek, mert már bújtatnak a következő jelmezbe, amiről látom, mi következik.


Mint Tivadar lapunknak elmondta, a még gyorsabb átváltozás miatt a legtöbb ruha tépőzáras vagy bebújós, és van, amikor három-négy réteg is van rajta, amit „visszabontanak” a következő jelenetekben. Egy idő után a közönség már úgy hozzászokik mindehhez, hogy fel sem tűnik neki, mindez mekkora truváj. Játszik az előadás alatt többek között házvezetőnőt, pincért, szállodaportást, fiút, azaz foglalkozások és nemek szerint is nyújt egy rövid „áttekintést”. Miközben a nagy sikerű és színészt próbáló Conan Doyle-történetben játszik, nagy erőkkel készülnek kollégáival a Mirr-Murr kalandjai című zenés mese premierjére, amelyet ő rendez.

– Csukás István regénye alapján készült a mű, amit mi elsősorban a három és hat év közöttieknek szánunk – mondta el lapunknak a rendező. – Két felvonás túl hosszú lenne számukra, ezért Kardos Tünde készített egy hozzájuk igazított szövegkönyvet. Körülbelül egyórás lesz az előadás, a történet pedig kalandos, érdekes. Négy színész játssza az öt szerepet: a három macskát, a szakácsnőt és a kutyát, akinek a neve Téglagyári megálló, mert ott találták meg. Őt László Lili egyetemi hallgató játssza, a többieket pedig Rák Zoltán, Illyés Ákos és Kosik Anita. Mindenkinek van dala, amiket Dani fiam írt. A jelmezeket és a díszletet Pálóczy Magdolna készítette.


A MŰvész Stúdióban november 3-án 17 órától bemutatandó előadással azt az érzést szeretnék erősíteni a gyermekekben, hogy együtt minden könnyebb. Miau!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.