EUR: 348,70 Ft
CHF: 326,29 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Külföld

Rajtaütött a német rendőrség a Pokol Angyalain

Számos helyen rajtaütött az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség szerda hajnalban a német tartományban újonnan betiltott Pokol Angyalai (Hells Angels) és egy másik bűnszervezet tagjain.

Több mint 700 rendőr vett részt az összehangolt akcióban, amelyet 16 városban – 50 lakásban és üzlethelyiségben – hajtottak végre, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a Hells Angels és a Clan 81 nemzetközi bűnszervezet németországi csoportjai ellen.


A két szervezetet az előző nap tiltották be a tartományi hatóságok azzal a gyanúval, hogy szervezett bűnözői tevékenységek széles körével foglalkoznak; országos tilalom nincs érvényben ellenük. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium közleménye szerint a Hells Angels fegyveres erőszakcselekmények, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével és prostitúcióra kényszerítéssel foglalkozik. A szervezet németországi székhelye Erkrath városban van.

A rajtaütések egy részében elővigyázatosságból részt vettek a rendőrség különleges alakulatai is, de a gyanúsítottak esetleges ellenállásáról vagy őrizetbe vételéről egyelőre nem közöltek semmit.

“A jogállam nem tűrhet meg semmilyen párhuzamos társadalmat, amelyben nem tartják tiszteletben az államhatalmat és annak erőszak-monopóliumát. Megalapozott a gyanú arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a tagjai bűnözők” – szögezte le közleményében Herbert Reul tartományi belügyminiszter.

A Hells Angels 1973 óta van jelen Németországban.

Kapcsolódó Cikkek