2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Dunaújváros

Rák Jóska újra színpadon!

A szokásoktól eltérően az idei évadban több tavaly bemutatott darabot is láthatnak a nézők a Bartók Kamaraszínházban. Az ok meglehetősen prózai: az előadások olyan sikeresek voltak, hogy az idén is műsorra tűzték őket, hogy mindenki megtekinthesse – akár még egyszer. 

A tavalyi évadban több nagy sikerű előadást is színpadra vitt a Bartók Kamaraszínház társulata: a Valahol Európában az utolsó premier volt, amelyben dunaújvárosi gyermekek kaptak szerepet. Ez a darab hatalmas sikert aratott, így nem meglepő, hogy idén is műsorra tűzte a vezetőség. A másik darab, amely kritikusok és nézők tetszését egyaránt elnyerte, a Rák Jóska, dán királyfi című mű volt. A készületek során Őze Áron, a Bartók Színház igazgatója elmondta, nagy várakozással tekintenek a darab elé, hiszen ebben a prózai tagozat valamennyi művésze játszik, így jó alkalmat ad arra, hogy még jobban megismerhessék egymást.


Háy János darabja, a Rák Jóska az idei kínálatban is szerepel Fotó: dunaujvaros.com

A 90-es években játszódó tragikomikus mű nem csupán nyelvezetének, hanem mai napig aktuális mondanivalójának köszönhetően is nagy sikert aratott. A nézőknek saját gyengeségeikkel, kudarcaikkal és az elmúlt csaknem három évtized visszásságaival van alkalmuk „farkasszemet” nézni Háy János munkájában. A nagy sikerre való tekintettel az idei évadban is láthatják a darabot, október 30-án, este hét órától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.