2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Extra

Rékasi Károly motorbalesete: Vádat emelt az ügyészség

Vádat emeltek Rékasi Károly két évvel ezelőtti motorbalesetével kapcsolatban. A 67 éves férfit, akivel a színész ütközött, maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolják.

Rékasi Károly
/Fotó: Keresztesi Balázs

„A 2015. június 30-án a XXII. kerület, Háros utcánál történt közlekedési baleset ügyében a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be az illetékes bíróságra. Az ügynek egy vádlottja van, egy 67 éves férfi, akit a kerületi ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol” – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályától. Rékasi Károly – akit kerestünk a vádemelés kapcsán, de lapzártánkig nem értük el – élete teljesen megváltozott a baleset óta, erről korábban a Lokál Extrának mesélt.


– Ha visszamehetnék időben a baleset időpontjára, azt szeretném, hogy ne előttem akarjon balra kanyarodni. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember. (…) Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom. Az eddigi kilenc műtét teremtett alkalmat arra, hogy az ember átgondolja az életét. Olvasni egy évig nem tudtam az állandó fájdalom miatt, ami minden gondolatomat lekötötte. Töprengtem, tépelődtem. Hetente többször járok rehabilitációs gyógytornára és konditeremben erősítem a huszonegy hónap alatt elsorvadt izmaimat. Nem azért járok edzeni, hogy jobban nézzek ki, azért csinálom, hogy újra teljes erőmmel tudjak dolgozni. Kerüljek olyan állapotba, hogy jól használható legyek, mert piszkosul hiányzik a színpad – mondta Rékasi, és hogy ez mennyire jól sikerült neki, az is bizonyítja, hogy szombaton párjával, Pikali Gerdával együtt lép majd fel a József Attila Színházban a Boldogság című darabban.

A rendőrség két évig nyomozott a közlekedési balesettel kapcsolatban, mert több szakértő bevonására is szükség volt. Mint ismert, 2015. június 30-án 12 óra 35 perc körül egy szürke személygépkocsi a Háros és a Gyöngyszem utca kereszteződésében balra kanyarodáskor ütközött össze Rékasival, aki épp arra ment motorjával. A színész a baleset után többek között fejsérülést, boka-, medence- és combcsonttörést szenvedett. Hosszú ideig kórházban feküdt, egyik lába 4 centivel rövidebb lett.


Dr. Herpy Miklós ügyvédet általánosságban kérdeztük arról, mekkora lehet a büntetés ilyen esetben.
– A törvény szerinti büntetési tétel három év szabadságvesztés, a gyakorlatban azonban jellemzően pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést alkalmaznak ilyen esetekben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek