2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Tatabánya

Rémálomszerű sorsolás

Nehéz ellenfelet kapott az EHF Kupa sorsolásán a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata. A kék-fehérek, akik tavaly a legjobb nyolc közé jutottak a sorozatban, a francia Chambéry együttesével mérik össze erejüket a harmadik selejtezőkörben.

– Egyetlen csapatot szerettünk volna elkerülni: a Chambéry gárdáját – sóhajtott a sorsolás után Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke. – A francia bajnokság is nagyon erős, ez a csapat is, úgyhogy roppant nehéz dolgunk lesz. Az elmúlt években szinte minden világversenyt a francia válogatott nyer meg, és ez klubszinten is meglátszik: a Chambéry például a két évvel ezelőtti kiírásban az elődöntőig menetelt az EHF Kupában.


Az esélyeket illetően a klubvezető úgy nyilatkozott: egyértelműen a franciák vállát nyomja majd az esélyesség terhe.

– Nyilván nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, de ki kell mondjuk, a Chambéry a párharc esélyese – fogalmazott Marosi László. „Meg kell keresnünk a sebezhető pontjaikat, és mindent megteszünk a továbbjutásért, hiszen jó lenne megismételni a tavalyi kiváló nemzetközi kupaszereplést.”

A Grundfos Tatabánya–Chambéry párharc első mérkőzését november 19-én Tatabányán rendezik, a visszavágót november 25-én tartják.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.