2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Rendőrök rohanták le a szcientológiai egyház Váci úti központját

Szerdán korán reggel legalább ötven rendőrautó körbevette a szcientológusok székházát és behatoltak az épületbe. A járókelők szájtátva nézték az akciót, hiszen olyan volt az egész, mintha valami akciófilmbe csöppentek volna a Duna Pláza közelében található székház környékén bóklászó emberek.

 

A Ripost úgy tudja, hogy a hatóságok érvényes házkutatási paranccsal hatoltak be az épületbe, ugyanis már december óta többféle eljárás folyt az álegyház ellen. Magyarországon egyébként nem jogosultak az egyház név használatára.


A Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad – közölte a kommunikációs szolgálat.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyit a Plázs Siófok

    Nyit a Plázs Siófok

    A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.

  • Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét.