EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szolnok

Rengetegen vettek részt a családi egészségnapon

Már-már hagyománynak számít a Városi Sportcsarnokban megrendezett családi egészségnap, amely azért jött létre, hogy segítsen a betegségek megelőzésében és az egészségtudatos szemléletmód kialakításában.

A megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet jóvoltából többféle szűrővizsgálat elvégzésére is lehetőségük adódott a résztvevőknek: mértek többek között vérnyomást, pulzust, vércukorszintet, koleszterinszintet, testzsírszázalékot, ezen túl vizsgáltatni lehetett a csontsűrűséget, a légzésfunkciókat, a hallást, a mozgásszerveket, a szájüreget, illetve bőrgyógyászati és komputeres szemészeti szűrővizsgálatot és zöldhályog-szűrést is lehetett csináltatni. Ha ez nem lett volna elég, az Együtt a stroke ellen kampány szűrőkamionja is begördült a rendezvényre, hogy további szűrési lehetőségekkel, tanácsadással és bemutatókkal egészítse ki a programot.


Rubint Réka tornája után közös fotóra invitálta a közönséget
Fotó: Kiss János

A szűrőprogramokon kívül az egész nap tartó mozgásprogramok vonzották a legtöbb érdeklődőt. A 10 órakor kezdődő megnyitó után Mezei Eszti nyitotta a sort piloxing tréningjével, majd Vígh Beáta deepWork edzésén mozgatta meg a közönséget. A nap talán legjobban várt eseménye Rubint Réka alakreformtornája volt, aki déltől egészen 13 óra utánig uralta a színpadot. Ezután sorban Kis Mónika, Szasza és Nagy Adri vették át az irányítást, a napot pedig Zsolnai Tamás fergeteges zumbapartival zárta.

Az ugrálóvár nagy népszerűségnek örvendett
Fotó: Kiss János

A kicsik sem maradtak ki a jóból, őket ugyanis ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves-foglalkozások és játékszőnyeg várta.


Megállapodást kötöttek

A Családi Egészségnap keretein belül együttműködési megállapodás is született, amelynek köszönhetően az önkormányzat az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltségének munkatársaival együttműködve alapfokú elsősegélyképzést indít a középiskolák 9. évfolyamaiban, várhatóan a következő tanévtől. Erre azért van szükség, hogy a gyerekek minél több információval rendelkezzenek, hogy szükség esetén azonnal és magabiztosan be tudjanak avatkozni, a tétovázáson ugyanis sokszor emberéletek is múlhatnak.

A szűrőprogramok sokakat vonzottak
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.