2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Kecskemét

Robotok gyártják a falfestéket Bócsán

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közelmúltban Bócsára látogatott, ahol a Poli-Farbe Vegyipari Kft. új festéküzemének átadóján vett részt. A Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 926 millió forintból, az Ipar 4.0 korszerű technológiáját felhasználva bővítette gyártókapacitását. A projektet az Európai Unió Európai Fejlesztési Alapja és a magyar kormány több mint 445 millió forinttal támogatta.

A üzemavatón részt vett és beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Kerényi János országgyűlési képviselő, Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere, valamint Szabó Antal, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője.A Poli-Farbe Vegyipari Kft. új gyártóüzeme
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

– Vállalatunk Bócsa egyik legnagyobb foglalkoztatója, de az automatizálás nem jár létszámleépítéssel. Átcsoportosítjuk a humánerőforrásokat a többi üzemben történő gyártási, kiszerelési tevékenységekre. Az Ipar 4.0 legnagyobb kihívása, hogyan tudják az innovációk és a technológiai fejlesztések a munkahelyek megmaradásával együtt szolgálni a vállalatok sikerességét, hosszú távon pedig a magyar gazdaság növekedését. A Poli-Farbe egy olyan jelentős beruházáson van túl, amely jó példával szolgál arra, hogy a negyedik ipari forradalom jegyében történő automatizálás és a munkahelymegőrzés egyszerre is megvalósítható – mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezető igazgatója az új üzemegység ünnepélyes megnyitóján.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (balra) és Szabó Antal, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezető igazgatója
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: – Magyarország akkor tud felzárkózni a világ legfejlettebb országaihoz, ha az olyan vállalatok, mint a Poli-Farbe Kft., erősek és fejlődőképesek. Sikeresek, és jól tudják, hogy a továbblépéshez a változásokon keresztül vezet az út.


Az automatizálás és a munkahelymegőrzés egyszerre is megvalósítható
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.