2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb XXII.kerület

Rózsakert is új játszóterek kapott

Átadták a gyereknek a Rózsakerti lakótelep északi részén felújított játszóteret, amelyet elsőként a Huncutka és a Rózsakerti ovi nagycsoportosai avattak fel.

– Kerületünk nemrég elnyerte a Családbarát hely megtisztelő címet. Az önkormányzat részéről igyekszünk mindent megtenni, hogy ezt a kerületi családok, de legfőképpen ti, gyerekek érezzétek, tapasztalhassátok – mondta Karsay Ferenc polgármester, akinek az volt a váratlan meglepetés, hogy Dóri lánya éppen a megnyitó idején hozta ide, a játszótérre kislányát, Hangát.

A játékokat két korosztálynak tervezték, az egyik részen a 0–3 éves korosztály, a másikon a 3–14 évesek számára megfelelő játékokat helyeztetett ki az önkormányzat, amelyek egybefüggő teret alkotnak, de részben elkülönülnek egymástól. A tér északi részére a kicsiknek szánt játékok mellé árnyékot adó fákat is telepítettek. Esésvédő gumiburkolat is került a játszótérre, amely élénk színeivel még játékosabbá teszi a teret. A területen található távhőaknát meg kellett tartani, amely azonban biztonságosan, a tér összképébe illeszkedve simul bele a környezetbe. Az átadóünnepségen az önkormányzat támogatásával Majecsko „Made with Love” egészséges és finom süteményeit fogyaszthatták a gyerekek.

A játszótér nevéről hamarosan döntenek, ehhez az önkormányzat a helyiek javaslatait kérte.


 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.