2019. február 18., hétfő
Bernadett

Extra

Séfek Séfe Robi: Jövőre elveszem a szerelmem

Esküvőre és továbbképzésre költi 10 millió forintos nyereményét Tatai Robi, a Séfek Séfe nyertese. A fiatal szakács azonban a pénznél is jobban örül a franciaországi Paul Bocuse Intézet háromhetes szakmai kurzusának.

– Egyszerűen leblokkoltam, amikor megtudtam, hogy én nyertem a TV2 műsorát, a Séfek Séfét. Nem akartam elhinni és nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok – mondta a Lokálnak Robi, aki a gasztronómiai tehetségkutatónak köszönhetően 10 millió forintot nyert és részt vehet a franciaországi Paul Bocuse Intézet háromhetes szakmai kurzusán.

– Nekem nem is a pénz volt a fontos, hanem ez a kurzus. Oda nem lehet csak úgy bejutni, óriási dolog, hogy ott tanulhatok és nagyon remélem, hogy franciául – magyarázta a 24 éves Robi, aki nagyon jól beszéli a nyelvet, hisz évekig Franciaországban dolgozott. A fiatal felvidéki szakács visszamehetett volna, de négy évvel ezelőtt megismerkedett Barbarával, akinek tavaly meg is kérte a kezét. Így egyértelmű volt, hogy a szlovákiai Bősben marad.

– Egy közös ismerősünknek köszönhetően találtunk egymásra. Először csak chateltünk, mert Franciaországban voltam, de miután találkoztunk, egyértelmű volt, hogy egymás mellett a helyünk. Tavaly Prágában meg is kértem a kezét, jövőre pedig összeházasodunk. Ezért is jó, hogy 10 milliót nyertem, mert egy esküvő sok pénzbe kerül. A lagzi után pedig össze fogunk költözni. Ez persze elsőre furcsán hangozhat, mert így is mindennap együtt vagyunk, de csak az esküvő után kezdődik igazán a közös életünk. A pénzt nem akarom elherdálni, nagy részét félrerakom, mert szeretném végigkóstolni a Michelin-csillagos éttermeket és további szakmai kurzusokra is szeretnék menni – mondta Robi, aki a műsorban nagyon csöndesnek és visszahúzódónak tűnt, ám a szelíd külső ne tévesszen meg senkit. Robi ugyanis kőkemény ketrecharcos. Bár most 82 kiló, korábban 120 volt, ezért elhatározta, hogy változtat az étrendjén és elkezdett mozogni. Öt-hat év alatt sikerült megszabadulnia a súlyfeleslegtől.


– Sokszor bunyóztam, kulcscsonttörésem is volt, de muszáj odatenni magát az embernek, mert különben nagyon megverik. Indultam kisebb versenyeken is, de nekem nem ez az utam. Hatéves korom óta tudom, hogy szakács leszek. Akkor főztem életem első levesét, ami egyébként fekete színű lett, de édesapám akkor is megette. A szüleim mindenben támogatnak, amiért mindig hálás leszek.

 

Robi és kedvese, Barbi

 

Kapcsolódó Cikkek