EUR: 345,13 Ft
CHF: 323,02 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Tatabánya

Séta a rák ellen

Az idén már napsütésben sétálhattak azok, akik részt vettek az Érted Alapítvány által szervezett Gyalogolj az életedért! elnevezésű figyelemfelhívó meneten.

Az idén 15. alkalommal sétáltak el a résztvevők a Polgármesteri Hivatal épülete elől egészen a Szent Borbála Kórházig. A cél továbbra is ugyanaz volt: felhívni a figyelmet a szűrés fontosságára, mert az nagyon sok esetben életmentő lehet. A statisztikák szerint hazánkban igen alacsony a rákszűrésen való részvétel aránya. Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, aminek egyik fő oka az, hogy a betegséget csak kései stádiumában fedezik fel.


Schmidt Csaba polgármester és családja is csatlakozott a menethez

– Már 15 éve gyalogolunk. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig tesszük ezt, de hála istennek egyre többen vagyunk, és öröm látni, hogy vannak még a városban olyan nők és férfiak, akiknek ez fontos – mondta el Bujtor Éva, az alapítvány elnöke. Schmidt-Tóth Piroska évek óta az esemény fővédnöke, ő is nagyon fontosnak tartja, hogy a nők eljárjanak szűrésre. Az idei sétára a gyermekeit is elhozta, mivel úgy véli, az ő korukban már – a saját nyelvükön – lehet beszélni velük az egészség fontosságáról.

Az idősebbek jobban tudatában vannak, milyen fontos tenni az egészségért

– Azt gondolom, hogy nemcsak beszélni kell róla, hanem példát is kell mutatni. Ha egy gyermek a családban azt látja, hogy a szülők rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, később számára is természetessé válik. Fontosnak tartom, hogy az egészségnevelés minél előbb elkezdődjön a családban – tette hozzá. Idén egy meglepetéssel is készültek. Pintér Beck Erica 6. osztályos tanuló ugyanis részt vett a Csoda Doki című rajzpályázaton, ahol első helyezést ért el, amelynek díja 12 ezer forint volt. Erica ezt az összeget azonban nem tartotta meg, hanem felajánlotta a Szent Borbála Kórház gyermekosztályának. A menet végén leplezték le a kórház aulájában a nyertes alkotást, amelyből városunk polgármestere is kapott egyet.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.