EUR: 346,36 Ft
CHF: 323,99 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Békéscsaba

Sikert sikerre halmoztak a megyei lovasok

Ha valaki követi a lovas híreket, láthatta, hogy ebben a szezonban is eredményesek voltak a megyei indulók. Talán két szakágat érdemes kiemelni a lovassportok közül, amelyekben igazán eredményesek a Békés megyei lovasok, akik közül sokan Békéscsabát is képviselik.

Bár nem a versenyzők szempontjából, inkább a szervezés és a színvonal, a presztízs miatt érdemes visszaemlékezni a III. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára, amelyet idén ismét Mezőhegyes rendezhetett. A megmérettetés olyannyira jól sikerült 2017-ben is, hogy ez a település kapta meg a szervezés jogát a Nemzetközi Lovas Szövetségtől 2018-ra és 2019-re is – tudtuk meg Szabó Zsuzsától, a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökétől. Ezt a versenyt az öt-, hat- és hétéves lovaknak szervezik.


Megyei bajnokot is hirdettek már több szakágban: díjugratásban, fogathajtásban és a gyermeklovas-bajnokságban is megszülettek a végső eredmények. A gyerekeknél Pósteleken, a Nimród Lovas Egyesület szervezésében zajlott le a bajnokság döntője, összesen 13 kategóriában. A díjugrató megyei bajnokság döntője is sikeresen lezajlott Békéscsabán. A felnőtt bajnok a fordulók pontszámai alapján Kotroczó Róbert lett, az ifjúsági kategóriában Buzás Blanka állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a kezdő lovasoknál Krajnyák Fanni végzett az élen. Az amatőr kategóriában pedig Simon Éva nyerte a bajnoki fordulót.

Fotó: Izsák 2017 sajtóiroda
Papp János országos bajnok lett

Orosházán a megyei fogathajtók álltak rajthoz, ebben a szakágban az egyes és kettes, illetve a pónifogatok kategóriájában is megvan tehát a bajnokság eredménye. Az egyes fogatoknál Fülöp Adrienn, a kettes fogatoknál pedig Tóth Attila lett a megyei bajnok. A pónifogatok kategóriájában az eredményt végül a mindszenti országos döntő határozta meg, amely alapján Sztojka Mihály nemcsak megyei, hanem országos bajnok is lett. A díjhajtásban is hirdethettek idén megyei bajnokot, Makoviczki Richárd személyében.


Szintén Mezőhegyes adott otthont a dél-magyarországi regionális döntőnek, amelyen Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya és Tolna megye díjugrató csapatai mérkőztek meg öt kategóriában: kezdő, ifjúsági, amatőr, felnőtt és a csapatverseny. Krajnyák Fanni megyei bajnoki címe mellett a régiós bajnoki címet is elnyerte.

A fogathajtóknál nem csak a pónifogatok kategóriájában lett országos bajnok megyei hajtó, a kettesfogat-hajtóknál Papp János lett a 2017. évi magyar bajnok a XXXII. Izsáki Sárfehér Napok keretében megrendezett Egyes-, Kettes- és Négyesfogathajtó Országos Bajnokság Döntőjében. A kettesfogat-hajtóknál emellett Békés megye csapata nyerte az „A” kategória fogathajtó csapatbajnoka címet is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.