2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb XV.kerület

Sikkasztott, majd megrendezte a rablást

Megrendezett rablással próbálta leplezni sikkasztását, eltüntetni a hiányt egy XV. kerületi dohánybolt alkalmazottja, aki a bevétel nagy részét szerencsejátékon játszotta el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy rendőrségre érkezett bejelentés szerint a XV. kerületi Bánkút utcai dohányboltban egy ismeretlen férfi késsel a kezében megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, aki át is adott neki egymillió forintot. A rendőrök azonban már az intézkedés kezdetén kételkedtek az alkalmazott által elmondottak valóságtartalmában.


A 18 éves K. Mihály meghallgatása során beismerte, hogy valójában nem történt rablás, a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. Napokkal korábban nagyobb összeget veszített, ezt megpróbálta visszanyerni, de csak tovább halmozta a veszteségét. Összesen hatszázezer forintot játszott el a dohánybolt bevételéből. Ezért felhívta a 17 éves P. Róbertet, aki az előre megbeszéltek szerint hajnali 3 óra 22 perckor belépett a dohányboltba és késsel a kezében a bevételt követelte, majd a kassza tartalmát egy hátizsákba pakolta és elmenekült a helyszínről.  P. Róbertet a XVI. kerületben fogták el a nyomozók és előállították.

A két elkövetőt sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A bűncselekményt kitervelő férfit a kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.