2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Rendőrök igazoltatták a plakátfirkáló Simicskát

Érthetetlen és botrányos ámokfutásba kezdett tegnap éjszaka Simicska Lajos Veszprémben. A milliárdosról egyelőre nem derült ki, hogy bármilyen tudatmódosító szert fogyasztott-e azelőtt, hogy obszcén feliratokat firkált saját közterületi plakátjaira. A rendőrség igazoltatta a magáról teljesen megfeledkezett vállalkozót.

Graffitizésen kapták Simicska Lajost tegnap hajnalban Veszprémben – erről az oligarchaközeli Helyi Válasz számolt be a Facebook-oldalán. A jobbikos milliárdos azzal ütötte agyon az időt, hogy különböző köztéri reklámfelületeket firkált össze, legalább öt alkalommal. Simicska azzal védekezett, hogy kizárólag a saját tulajdonát rongálta meg, annak pedig kifejezetten örült, hogy a járőrök kedvesek voltak vele – írta az Origo.


Simicska furcsa viselkedése most már nem az első a sorban. Nem tudni, hogy az idegeit tépázták-e meg ennyire az elmúlt évek eseményei, vagy esetleg valamilyen tudatmódosító szer okolható ezért a botrányos akcióért.

Sokan emlékezhetnek rá, hogy idén januárban kisebb autóbalesetet szenvedett, amikor a közel 20 milliós Jaguárjával egyszerűen belehajtott az árokba. Ő maga nem sérült meg, a kocsi viszont összetört. Akkor is azt kérdezték néhányan, hogy nem ittasan ült-e a volán mögé.


Néhány hónapja pedig az Echo Tv kamerái rögzítették, ahogy a milliárdos rövidnadrágban, egy fonott kosárral süteményt indul vásárolni. Akkor hagyta el a száját a következő, azóta már-már klasszikusnak számító mondat:

„Kell vennem minyont, kell vennem csokis süteményt és valami krémeset. De nem szabad 12-nél többet vennem.”

Mivel bosszantotta a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz fűződő kapcsolatairól kérdezgető riporter, ezért előbb megpróbálta elzavarni, majd meg is lökdöste.

Vagyis nagyon sok furcsaságot produkál Simicska Lajos az utóbbi hónapokban, amire nincs egyértelmű magyarázat. Sajtóhírek szerint a milliárdos oligarchának talán elege van mindenből, hiszen kiszivárgott, hogy jövőre eladni készül médiaérdekeltségeit, mert már egyre kevésbé bízik Vonában és a Jobbikban. Pontosabban abban, hogy a párt felveheti a versenyt a Fidesszel a választásokon.

„Megőrült vagy támadni készül? Szavazzon Simicskáról! ” – tette fel a kérdést az eset után az ATV, amely (lapzártánk után véget érő) internetes szavazást is indított az ügyben.

A szintén az oligarcha érdekeltségébe tartozó Index megkereste Simicska Lajos munkatársát, aki megerősítette:  valóban Simicska festette fel a feliratokat. Maga a milliárdos pedig azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy ő csak egy korábbi véleményét erősítette meg ilyen sajátos módon.

Az ügyben a rendőrség nem indított eljárást.

ÁSZ: Törvényt sértett a Jobbik

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, mivel a Jobbik Magyarországért Mozgalom – többszöri megkeresés ellenére – nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását – írta közleményében az ÁSZ. A számvevőszék július 10-én nyilvánosságra hozott, második félévi ellenőrzési terve alapján augusztus 10-én kezdte meg a Jobbik gazdálkodása törvényességének ellenőrzését, ám a párt az ÁSZ többszöri megkeresése ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. A Jobbik később úgy reagált, hogy ők együttműködtek a számvevőszékkel. Az ÁSZ erre újabb közleményben reagált: továbbra is fenntartják, hogy a Jobbik – többszöri megkeresés ellenére – nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek