2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Simicska terve füstbe ment

Időrendi sorrendbe szedte az Origo, hogy mi minden történt az ellenzék oldalán a múlthéten. Botka lemondott, Simicska plakátokat firkált, volt bőven esemény.

Hétfőn reggel a múlt héten Botka László visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Erre az után került sor, hogy a DK és az LMP is bejelentette, önálló listát indít a 2018-as választásokra. Ez így érthetőnek tűnik első hallásra, azonban az elmúlt pár nap eseményei jelentősen árnyalták a képet, és elgondolkodtatták az embert, hogy Botka pontosan milyen választási szövetségre is gondolhatott. Egyre nyilvánvalóbb: egy Jobbikkal közös választási szövetségre. Az MSZP hétvégi választmányi ülésén már egyértelműen kiderült: Botka és Simicska meghosszabbított kezén, Vona Gáboron keresztül közösen tervezte leváltani a kormánypártot. Így már érthetővé válik az oligarcha hét eleji “görbe estéje” és számos azt követő esemény is. És az MSZP kemény és logikus elhatárolódása az antiszemita és pártfinanszírozási botrányban vergődő Jobbiktól. Nem beszélve arról, hogy saját támogatóit veszti el az a párt, amely összefekszik egy tőle minden tekintetben távol levő párttal” – olvasható az Origo cikkében.


A lap emlékeztet arra, amikor Simicska Lajos ámokfutásba kezdett és több plakátot is összefirkált.

Simicska olyannyira kiborult, hogy magával rángatta a „hajnali akciójára” a hozzá köthető Helyi Téma fotósát is, hogy azonnal közöljék a „nagy eseményt” a hírportál Facebook-oldalán. Vélhetően azért, hogy mindenkivel tudassa “tomboló haragját” – írja az Origo.


A teljes cikket itt olvashatja e!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek