EUR: 344,93 Ft
CHF: 319,59 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Extra

Soma: Évek alatt dolgoztam fel a nemi erőszakot

Újabb hazai híresség vállalta fel, hogy nemi erőszak áldozata lett. Soma Mamagésát még fiatalkorúként erőszakolta meg két férfi, akik azzal fenyegették, hogy megölik, ha nem elégíti ki őket. Soma azóta foggal-körömmel harcol, hogy ilyen ne történhessen meg, és hogy az áldozatok merjék felvállalni a velük történteket. 

dfp.hu

Napról napra egyre több híresség hozza nyilvánosságra az ellenük elkövetett szexuális visszaéléseket, amióta kiderült: a Miramax nagy hatalmú producere, Harvey Weinstein tucatnyi világsztárt molesztált szexuálisan, többek között Angelina Jolie-t és Gwyneth Paltrow-t. A hollywoodi sztárok után egyre több hazai híresség áll elő hasonló történetével, hogy így bátorítsák a szexuális zaklatások áldozatait, vállalják a nyilvánosságot. Elsőként Sárosdi Lilla színésznő hozta beszélt arról, hogy egy rendező orális szexre akarta kényszeríteni, majd tegnapi számunkban a Feleségek luxuskivitelben sztárja, Köllő Babettről is kiderült: 17 évesen egy neves rendező szexért akart neki szerepet adni. A botrány már világszerte dagad, miközben egy #metoo elnevezésű kampány is elindult a legnagyobb közösségi oldalon, ahol nők ezrei vállalták fel, hogy szóban vagy fizikálisan már molesztálták őket. Soma Mamagésa saját könyvében vallott az ellene elkövetett bűncselekményről, amelynek sokkoló részleteit lapunkkal is megosztotta.


– A Tiszta szex című könyvemben felvállaltam, hogy 17 éves koromban megerőszakoltak. Sétáltam az utcán és gyanútlanul beültem  egy kocsiba két férfihoz. Azt állították, ők is arra mennek, amerre én, szívesen elvisznek, majd elvittek egy lepukkant helyre. Az egyik kést szorított a torkomhoz és közölte, hogy elvágja, ha nem elégítem ki őt orálisan. Évekig tartott, mire fel tudtam dolgozni ezt a traumát. Nekem az imádkozás segített, hisz senkinek sem mertem elmondani, se az édesanyámnak, se a legjobb barátnőmnek. Megerőszakoltként én éreztem magamat bűnösnek és szennyesnek, sajnos nagyon tipikus ez az érzés az abúzuson átesett nőknél – mesélte Soma, akit azóta nem ért fizikai atrocitás.

– Erőszak nem történt, de beszólások voltak. Ezeket megtanultam kezelni, bár kislányként nehezebb volt, mert már akkoriban is igen nagy melleim voltak, ami miatt rendszeresen kaptam szexuális töltetű megjegyzéseket férfiaktól. Akkoriban szégyelltem a kebleimet, sokszor próbáltam úgy öltözni, hogy ne legyenek szembetűnőek. Számos nő azonban már ezt is rettenetesen nehezen éli meg. A kurzusaimon rendszeresen meg szoktam kérdezni a jelenlévőktől, hogy ki az, akit valaha abuzáltak már, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a magyar nők egy harmadának már volt része verbális vagy fizikai abúzusban. Nagyképűnek tűnhet, de én ezeknek a szituációknak a varázslónője vagyok, talán pont azért, mert egyedül, az Istenbe vetett hitem segítségével dolgoztam fel az engem ért traumát. Sokszor azt érzem, hogy a puszta jelenlétemmel gyógyítok, mivel számos olyan bajba jutott nővel találkoztam, akinek segíteni tudtam problémái feldolgozásában – mesélte Mamagésa, aki egy egészen meghökkentő történetet is közreadott, ami az egyik tanítványával esett meg.


– Az egyik háromnapos táboromban transztáncban voltuk a jelenlévőkkel, majd az egyik nő hirtelen remegni kezdett és sokkos állapotba került. Kis idő múlva ez az asszony elmesélte, hogy 15 évesen a saját anyja és az akkori pasija erőszakolták meg. Az édesanyja azt mondta neki, a férfi mindenre megtanítja, hogy mit kell tudnia egy nőnek az ágyban, de megkérte őt, hogy ezt ne mondja el senkinek. Ezután a férfi a nő saját anyja szeme láttára erőszakolta meg az akkor kiskorú lányt és vette el a szüzességét. Három évig járt hozzá a férfi az anyja jelenlétében „tanítani” őt. Mint kiderült, azért is jött el a csoportba, mert rendezett családi élete van, egy csodás férjjel, akit rendszeresen megcsal, ráadásul a saját lakásukban, és eddig a pontig nem értette, hogy miért teszi ezt. Évtizedeket kellett várnia a felismeréssel, hiszen eddig megpróbálta elnyomni magában az igazságot – fűzte hozzá Mamagésa.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kimozdult a karanténból II. Erzsébet

    Kimozdult a karanténból II. Erzsébet

    Hosszú idő után először kapták lencsevégre II. Erzsébetet. A brit királynő a koronavírus miatt tíz hétig egyáltalán nem mozdult ki otthonról, ám most, hogy Angliában is enyhültek a kijárási korlátozások, boldogan indult lovagolni.

  • Földi Terit gyászolja a színészvilág

    Földi Terit gyászolja a színészvilág

    86 évesen elhunyt Földi Teri – adta hírül a Vígszínház. A Jászai Mari-díjas színésznő színház és filmszerepei mellett szinkronszínészként is kiemelkedő volt, többször kölcsönözte hangját például Jane Fondának.