2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Soros így lobbizott Magyarország ellen

Soros György Magyarország elleni tevékenységérről ad képet azok a kiszivárogtatott dokumentumok, amelyek az amerikai tőzsdespekuláns politikai befolyásszerzéséről szólnak az Európai Unió intézményeiben. Az iratokból kiderült, hogy milyen jól felépített módszerekkel követett el mindent a milliárdos, hogy hazánk a szégyenpadra kerüljön 2014-ben – írja az Origo.

Szinte az összes döntéshozatali fórummal kapcsolatban vannak Soros emberei és szervezetei.


2016 nyarán a DC Leaks heckercsoport által nyilvánosságra hozott, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations – OSF) szervereiről letöltött több ezer dokumentum között néhány tucat a szervezet brüsszeli központjának, az Open Society European Policy Institute-nak (OSIPE) a tevékenységét mutatja be – ismerteti az Origo.

A lap beszámol arról, hogy az Európai Parlamentben lévő 751 képviselő 8 frakcióban és 24 bizottságban végzi a munkáját, de emellett megtalálhatóak még az úgynevezett intergroup-ok (közös munkacsoportok), ahol egy-egy téma mentén egy véleményen lévő képviselők közös platformot alkotnak. A szervezetrendszer mögött ott van még, hogy az egyes képviselők tagállamokat is képviselnek, adott tehát egy nagyon sokszínű, az érdekeket nem egyféleképpen adoptáló rendszer.


A lehetőség, hogy ezen képviselők között informális módon szövetségeket alakítsanak ki, az olyan típusú szervezetek számára, mint az OSIPE több, mint kecsegtető. Természetesen a bizottságnál is hasonló a helyzet, pontosan tudják, hogy ki milyen pártcsaládból érkezett, kit milyen téma érdekel és a tágan értelmezett lobbi ott próbálkozik, ahol kisebb ellenállást érez a saját ügyével szemben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek