EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak (OSF). Ez pedig azzal járhat, hogy Soros, illetve alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba is.

Soros György, magyar származású amerikai üzletember /Fotó: MTI

Soros György amerikai milliárdos 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át magánvagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványba (a szervezet világszerte, így Magyarországon is rendelkezik helyi alapítvánnyal). Habár eleinte sokan ezt a spekuláns „jótékony cselekedetének” értékelték, a valóság ezzel szemben az, hogy Soros mindössze el akarta kerülni azt, hogy adót fizessen. Minderre az amerikai Bloomberg hírügynökség hívta fel a figyelmet.

 – A tekintélyes hírügynökség arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzáramoltatás mögött egyedül az a szándék húzódik meg, hogy Soros el akarja kerülni, hogy egy közel 40 százalékos szövetségi adókulcsot, plusz egyéb illetékeket vessenek ki az offshore vagyonára. A törvények szerint ugyanis Sorosnak az év végéig fizetnie kellene az államkasszának a Quantum névre hallgató befektetési alapja után. Ezért sok más milliárdoshoz hasonlóan ő is inkább az adományozást választotta, amivel így „tisztára mossa” adóköteles vagyonát, és megmenekül az adózás elől. Az amerikai kongresszus egyébként még 2008-ban hozta meg azt a döntést, hogy 2017. december 31-ig ad haladékot az offshore pénzek „hazahozatalának”, illetve az adók befizetésének. Tehát a határidő közelsége miatt vált hirtelen sürgőssé Sorosnak, hogy „megszabaduljon” 18 milliárd dollártól – írta az Origo.

Be fognak avatkozni a kampányba

– Soros György, illetve az alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba, aminek pénzügyi fedezete szinte korlátlan, mivel sajtóhírek szerint Soros több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak – mondta a KDNP-s Hollik István.

Hollik István KDNP-s képviselő /Fotó: MTI

Az országgyűlési képviselő közölte: az amerikai spekuláns alapítványa eddig is bőkezű és intenzív pénzforrása volt azoknak az illegális bevándorlást támogató szervezeteknek és politikusoknak, akik rendszeresen beavatkoznak a magyar közéletbe és megpróbálnak nyomást gyakorolni a magyar kabinetre. – Brüsszeli politikusok vannak a zsebükben, akiken keresztül üzengetnek és fenyegetnek – hangsúlyozta.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.