EUR: 349,20 Ft
CHF: 326,86 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Hódmezővásárhely

Sóshalomig vitte őket a lendület

Hódmezővásárhelyről indult október 14-én az a biciklitúra, amelynek végállomása a sóshalmi borászat volt. A 32 kilométeres kerekezés jó időben érte a több mint 20 résztvevőt, hogy felfedezzék a környék szépségeit.

A testmozgás és a borkóstolás kettőse vonzotta a résztvevőket leginkább.

 

A túra a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elől indult, és végighaladt a Csomorkányi úton, ahol megnézték az I. világháborús emlékhelyeket, valamint a romtemplomot. Így a szimpla testmozgás mellett kulturális elemek is gazdagították a programot. Illetve a gasztronómiai élvezetek sem maradhattak ki, hiszen a végcél a sóshalmi borászat volt, ahol borkóstoló várta a résztvevőket. Persze csak óvatosan, hiszen valahogy haza is kellett jönni.


Kruzslicz Imre, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub egyik tagja, valamint a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért alapítvány kuratóriumi tagja

 

– Túráink során eddig nem nagyon volt ilyen kóstolgatás. Most, hogy lassan már az újborból lehet fogyasztani, úgy gondoltuk, hogy Sóshalom nagyon jó levezetője, pihenője lehet ennek a túrának, amely Hódmezővásárhely önkormányzatának szervezésében valósult meg. Mi a Hungarian Flyers Kerékpáros Klubbal és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvánnyal közösen is szervezünk túrákat Mártély és a tájvédelmi körzet irányába – fogalmazott Kruzslicz Imre, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub egyik tagja, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.