2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Békéscsaba

Spanyolországba kalauzolt idén a Könyvtári Éjszaka

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben ismét megrendezték az Országos Könyvtári Napok című programsorozatot, amely már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, és amelyhez a Békés Megyei Könyvtár idén is csatlakozott.

Az eseménysorozat idén a Csak tiszta forrásból összefoglaló elnevezést kapta. Ez a néhány szó Bartók Béla Cantata Profana című művének befejező gondolata. A „tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Minél többen, minél több oldalról erősítjük a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét, talán annál jobban odafigyelnek rá. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz – olvasható az Informatikai és Könyvtári Szövetség honlapján.


Fotó: Fekete Róbert
Az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték meg a Könyvtári Éjszakát

Békéscsabán is számos programmal készültek a szervezők. Sor került például a Bartók Béla Vegyeskar Kodály Zoltánra emlékező műsorára, régi adathordozók vásárára, de az érdeklődők meghallgathatták dr. Belső Nóra pszichiáter „Lelkünk hullámai” című előadását is. A rendezvénysorozat keretében rendezték meg a VIII. Könyvtári Éjszakát is, amelynek „meghívott vendége” ezúttal Spanyolország, a spanyol kultúra volt. A programok között szerepelt jelmezverseny, úti beszámoló, filmvetítés, és természetesen a spanyol gasztronómia különlegességeit is megkóstolhatták a könyvtárba látogatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.