EUR: 350,08 Ft
CHF: 330,58 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Külföld

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Steven Spielberg harminc évvel ezelőtt futó sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple Inc., az iPhone-gyártó ezzel a dobással akarja elkezdeni online előfizetős videoszolgáltatását, amellyel konkurenciát teremtene a Netflixnek, az Amazonnak, a Hulunak és az HBO-nak.

Spielberg Amazing Stories című antológiáját 1985 és 1987 között az NBC televízió sugározta. A sci-fit horror elemekkel vegyítő sorozat öt Emmy-díjat nyert, bár nem volt kiugró nézettsége. Az Apple most 10 új epizód elkészítéséről tárgyal a rendező-producerrel. A szériához a filmsztárok élvonalából válogatnának színészeket, a produkciót Spielberg Amblin Television cége és az NBCUniversal készítené az Apple számára.


Egyelőre nem világos, hogy a sorozatot milyen digitális platformokon lehet majd megnézni és mikor fog debütálni. Az Apple még nem beszélt arról, hogy esetleg az iTunes Store-ban teszi-e hozzáférhetővé a saját fejlesztésű tévésorozatát, ahol más cégek által gyártott tartalmakat is árul.

Az Apple számos hollywoodi stúdióvezetővel egyeztetett korábban arról, hogy elindítaná saját tartalomszolgáltatását, s ehhez A-listás sztárokat, producereket, írókat keres. “Tényleg a legjobb minőséget akarják megvalósítani ebben is, hogy illeszkedjen az Apple-brand elvárásaihoz” – állította egy meg nem nevezett forrás az Apple-stratégia ismeretében.


A technológiai óriáscég olyan, már lábukat megvetett versenytársakkal akar kiállni, mint a Netflix vagy az HBO, miközben a Facebook is a saját tartalomszolgáltatás felé tesz lépéseket.

Iparági források szerint az Apple a saját tartalomelőállítás elindításába egymilliárd dollárt (262 milliárd forintot) fektet, míg a Netflix jövőre már ennek hétszeresét költi műsoraira.

Az Amazing Stories epizódonkénti ára a The Wall Street Journal szerint ötmillió dollár (1,3 milliárd forint) fölött lesz.

Spielberg 1971-ben a Párbaj című, az ABC televízió számára forgatott tévéfilmmel alapozta meg hírnevét, majd a hetvenes évek közepétől robbant be a mozi világába a Sugarlandi hajtóvadászattal és A cápa című horrorfilmmel. Az Oscar-díjas rendező olyan nagy hatású produkciókat forgatott, mint az E.T., az Indiana Jones-sorozat, a Jurassic Park, a Különvélemény vagy a Ryan közlegény megmentése és a Schindler listája.

Kapcsolódó Cikkek